fredag 2 juli 2021

Det regnar


Enligt SMHI skulle det inte regna just nu, men det gör det. Och det är ju ett välbehövligt regn, så det kan väl vara ok. Loppan och jag har just varit på promenad och i badrummet hänger min röda regnrock på tork. På fotpallen ligger Loppan på tork. Och på Loppan ligger min påbörjade stickning, dock inte på tork för den fick inte följa med på promenad och bli blöt. 


Järbos Sommarvästen 2021 no less. En KAL som det heter inom stickvärlden. Nu brukar jag inte hänga på Knit-A-Longar, men en väst är ju aldrig fel, spetsstickning likaså, och ullgarn? Det är alltid rätt. Uppläggningen skulle göras med italiensk uppläggning, och det låter ju medelhavsaktigt och bra. Italiensk avmaskning har jag ju lärt mig tidigare, men nu skulle det läggas upp. Det fanns en liten film att titta på, men pedagogiken i den var högst tveksam. Eller också är det jag som är en oläraktig uppläggningsidiot. Men jag googlade väl fram en annan film där en man av amerikanskt (tror jag) ursprung passade min pedagogiska nivå bättre, så jag kom loss med det hela. 233 maskor skulle läggas upp och jag räknade ihärdigt; 1-2-3...osv... 191-192-193... Då plingade det i mobilen och det kom ett sms från dottern såg jag. Skulle jag avbryta mig och kolla? "Äsch, jag kommer ihåg var jag är" tänkte jag lättsinnigt (och nyfiket) och läste sms:et. Famous, kanske inte direkt "last" men i alla fall, words. Bara till att börja om igen. Men upplagt blev det och nu är jag igång.

Häromdagen, ja då skulle maken och jag spela golf. Först skulle det inte regna, men sen, när vi körde ut mot golfbanan och det plaskade mot bilrutan, ja då kollade jag SMHI och tänk, då skulle det helt plötsligt regna större delen av eftermiddagen. - Äsch vi kör ut och spelar några hål i alla fall, sa vi och traskade ut på banan ändå. Medförande regnjackor och golfparaply. Men tänk, då slutade det regna och vi hann med alla 18 hålen trots allt, utan att bli det minsta blöta! Ibland är det bra att SMHI inte är att lita på.



Väldigt trevligt hade vi, trots att man på Kungsmarken låter ruffarna växa upp till monsterproportioner före juli, pga alla rara växter. Det gäller således att slå rakt, och vi blev märkligt nog inte av med en enda boll på hela rundan. För säkerhets skulle lade vi oss ganska nära varandra. 

- Sida vid sida på livets fairway, sa jag lite romantiskt till maken då. Fast när han slog ner i bunkern fick han ligga där själv, fullt så romantisk behöver man ju inte vara.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.