fredag 16 juli 2021

Sommarvärme

 Minus ett medelhav, lite dammiga cypresser, vingårdar och olivträd så kunde man lika gärna befunnit sig någonstans där, vid Medelhavet. Värmen dallrar och svetten forsar. Loppan och jag promenerar framåt i mycket maklig takt - ja förutom när vi träffar labbeLisa och badar i Saxtorp förstås. Men även det var med ett uns mindre frenesi än vanligt.

Allt går i manãna-tempo, och man är innerligt tacksam för att man inte är byggjobbare som ska bila bort betongpfundament inne på Lunds nations gård. Däremot är man inte tacksam för att de trots allt gör det, för oväsendet är inte att leka med.


 En kväll är vi ute i Torna Hällestad och grillar med goda vänner och träffar doodlen Flora. Hon är i det där härliga valpstadiet när det är full rulle med hopp och studs och vassa små valpbissingar som rätt vad det är hoppar upp och grabbar tag i tåtarna på ens skärp så man håller på att tappa brallorna - för att i nästa ögonblick ligga och snarka bakom stolen. Loppan är en utmärkt valpbesökare, vänlig, men tämligen ointresserad så det blir inte så vansinnigt mycket ståhej. Ja förutom när katterna kom i närheten, eller en djärv och oförvägen igelkott. 



Andra kvällar sitter man på balkongen i en varm sommarnatt och njuter av tillvaron. Så skönt att vi nu har våra nya balkonger på plats! Loppan gillar också att ligga där och hålla koll på tillvaron från sin upphöjda position. Balkongen är ett utmärkt ställe att sitta och läsa på, att sticka, att dricka te och äta bulle och dricka ett glas vin  - jag vet, för jag har gjort en empirisk studie av alla variabler.




Ytterligare en annan kväll blir vi bjuda på grillad lax hemma hos Grynet och Pyret - det skulle komma lite åska och regn, men det blev väl ungefär 15 fjuttiga droppar och sen var det bra med det regnet. Loppan behövde ju vatten, och Pyret bar ut det mycket försiktigt och koncentrerat, för att inte spilla.

Grynet hade varit och klippt lugg, och det var hon jättefin i! Vi läste också boken om hur man tar hand om katter, nu när det ska komma två kattungar i familjen! Det blir spännande, och det är ju jättebra att man förbereder sig ordentligt med hur man ska ordna med mat och klösträ och kattlåda och det ena med det andra. De här kattungarna kommer att få det bra!

Men idag är det fredag, och jag har suttit i Botan med Maria och druckit kaffe och försmäktat i värmen. Sen var det dags att tvätta, och sen skulle maken och jag gå och äta en glass, för glass, det är gott. kom regnet och åskan, och det till den milda grad att flöt längs gatorna och piskade mot rutorna. Då blev det ingen glass, för man vill ju gärna kunna sitta ner och njuta av den, inte se den regna bort mitt framför ens ögon. Temperaturen sjönk också till lite mer behagliga grader, men nu skiner solen igen och värmen är definitivt tillbaka. Det kan nog bli så att det blir lite mer balkonghäng i kväll känns det som.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.