söndag 25 juli 2021

I trädgården

 

Men titta! Vem sitter där? Jo ingen mindre än maken, minsann. Och det var i elfte timmen, för nu har maken gått in i Den Stora OS-bubblan. Den bubbla där han ramlar i säng orimligt tidigt och går upp innan Fan har fått på sig skorna. För jag kan väl aldrig tro att Fan kliver upp vid 3-tiden på morgnarna? Fast å andra sidan kanske även han är intresserad av att titta på alla som cyklar, fäktas, seglar, rider och har sig, vem vet?

Det här fotot togs i fredags när vi ansåg att det var på sin plats att fira invigningen med ett glas Pimms. Det går alltid att hitta en anledning att ta sig en Pimms så här på sommaren. Det var också saligt tyst, ty de maskiner som hackar och dånar från 7 på morgonen till 16 på eftermiddagen hade stämplat ut och tagit helg. Nu sägs det att hackandet ska upphöra från slutet av nästa vecka och det vore onekligen en välgärning. Hur mycket betong kan det finnas att bila upp, frågar man sig med visst fog.


Kvällarna är ljusa och varma och inte kan man sitta inne och häcka när maken knallat i säng? Som tur är har man ju goda grannar som inte är avogt inställda mot att dricka ett glas vin (eller två) i sommarkvällen, så Loppan och jag hade trevligt sällskap igår kväll. Gästen är en avgjord favorit hos Loppan, så hon höll henne sällskap i soffan, nästan utan att försöka sno åt sig en chips från skålen på bordet. 

När gästen gått in till sig plockade Loppan och jag undan och sen var planen att ta en kvällspromenad och så skulle vi också stämma möte med Jon Blund. Då drog en spontanfest igång på Lunds nation, och ju mer alkoholen gick in, ju färre blev hämningarna mot att spela musik på allra högsta volym för öppna fönster.

Nu har ju alla studentnationerna i kvarteret en jourtelefon för prövade grannar, vilket faktiskt brukar fungera bra, så jag ringde upp för att vänligt men (väldigt) bestämt påtala att nu fick de nog dämpa sig. Men tänk, då svarade de inte? När jag kom upp i lägenheten var maken pin klarvaken och hade även han försökt ringa utan framgång han heller, och inte förrän efter ytterligare försök hittade vi på nationens hemsida att de bytt nummer på jourtelefonen. Då kan man ju, gammal och ordentlig som man är, tycka att det varit på sin plats att meddela berörda grannar detta faktum, eller åtminstone ha en telefonsvarare som informerade om det nya numret? Nänä - fast då slipper man kanske så många besvärliga samtal? Nåja, friden infann sig igen, och så småningom snarkade både maken, Loppan och jag ikapp, allt medan sommarnatten så småningom övergick i sommarmorgon. Vid det laget var maken redan uppe och skötte sina OS-plikter medan Loppan och jag tog det lite lugnare.

Imorgon är det måndag - och då drar det igång igen vid 7-snåret. Enda trösten är att även studenterna lär bli lite störda.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.