onsdag 21 juli 2021

Kanske inte så mycket action

 ...men det behövs inte för att njuta av livet. Det har blivit lite svalare, men solen skiner ändå. Och ett färre antal grader, ja det gör ju att man kan ägna sig åt ylliga saker.





En präktig grå väst med spetsmönster (det får ju vara måtta på präktigheten), rejäla hundpromenader och lite knyppling på det, det är sånt som jag ägnar mig åt. Dessemellan spelar maken och jag lite golf, och när det inte är ohemult många grader, ja då följer Loppan med och håller koll så att vi puttar ordentligt och så där. Hon är en duktig golfhund, som ser precis lagom beklagande ut när man missar den där förargliga putten. Till och med när det dök upp en katt vid 9:ans tee häromdagen var hon tämligen återhållsam, möjligen beroende på att hon satt fast i min bagvagn. 

På fredag börjar dock OS, och då upphör omvärlden att existera för maken. Jodå, han noterar när jag utfordrar honom med mat och kaffe och ser vederbörligen tacksam ut för det, ja om jag inte råkar komma in mitt i något ohyggligt spännande, för då kan man dingla med en fläskkotlett mitt framför näsan och han märker den inte.


Eftersom det nu blir lite osocialt ett tag så tyckte maken ändå att vi kunde ju göra en utflykt igår? Utmärkt idé tyckte Loppan och jag, och så åkte vi till Båstad. Vad gör man där? Tja man tittar på gatan som heter precis som vår gata i stan och tycker att den är ju fin - även om jag hellre bor i Lund. Sedan åt vi lunch nere vid hamnen och maken åt pizza och jag åt varmrökt lax? Loppan? Tja, hon åt väl både lite lax och en liten bit pizza. Inte för att vi skämmer bort vår hund, ånej. Men hon såg lite sugen ut, det gjorde hon.


Sen tänkte vi åka till Torekov och äta glass, men si så blev det inte, ty vi hittade ingen p-plats i Torekov. Maken till trängsel! Så då blev det en liten promenad vid Hovs hallar i stället, och det var blåsigt men fint. Där har jag inte varit sedan jag var i 5-6-årsåldern, så nu passade jag på att se mig omkring ordentligt. Ja när jag inte passade Loppan som rysligt gärna ville rulla sig i komockorna som var strösslade längs stigen. Vi har olika åsikter om ifall det verkligen luktar gott med komockor, Loppan och jag. Sen blev det ändå glass, fast i Ängelholm och den smakade utmärkt.

Så inte går det någon nöd på oss den här sommaren, det kan man verkligen inte påstå.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.