torsdag 18 november 2021

Saker man kan undra över


 När Grynet och Pyret var här i helgen var det ju full aktivitet, och då händer det att man hamnar vid mormors skrivbord och sitter och ritar en stund. På skrivbordet har mormor, förutom massor av nödvändiga och andra icke-så-nödvändiga, för att inte säga synnerligen onödiga, saker (de flesta av handarbetskaraktär) ett genomskinligt skrivbordsunderlägg. Under detta ligger en eklektisk (ett finare ord för helt ogenomtänkt och oplanerad) samling av foton. Ett av dottern när hon rider sin häst, ett av mormor när hon gick på bröllop 2007 iförd en tjusig hatt inköpt i Sheffield, ett av mormors mamma som brud 1950, en del av barnbarnen samt ett par små bröllopsfoton på maken och undertecknad.

- Vem är det där? undrade Pyret och tittade intresserat på vårt bröllopsfoto. En ganska förståelig fråga, med tanke på att maken och jag då var 25 och 23 år gamla och kanske inte direkt såg ut som idag, ett antal kilon och många gråa hår senare.

- Det är ju morfar och jag när vi gifte oss, svarade jag. Pyret tittade en stund till på fotot och kom med en följdfråga.

- Vem är vem?

- Hon i lång vit klänning är mormor och den andre i blå kostym är morfar, upplyste jag det vetgiriga barnet då och tänkte att dotterdottern inte satt fast i några gamla konventioner om vem som iför sig klänning på bröllop eller vem som tycker att en blå kostym är det tjusigaste man kan tänka sig.

Pyret funderade en stund till och kom sedan med utlåtandet att "morfar var inte så stor då, när fotot togs". Om hon syftade på ålder eller omfång, ja det frågade faktiskt inte mormor. Men det har hon grubblat på efteråt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.