tisdag 30 november 2021

Märkliga saker som händer

 När man går där hemma och väntar och tänker, ja då händer det att man gör en del synnerligen märkliga saker, utöver det där med att nästan inte ha saffran i saffransbullarna. Och saffranslösa saffransbullar, det låter ju inte som en hit.

Helt plötsligt upptäckte jag att jag städade kylskåpet? Alltså, inget fel med det, men bara så där? I nästa stund for jag runt med dammvippan och dammade av elementen. Vi har sådana där gammaldags element där det kan samlas damm i mellanrummen. Inget fel med det heller, men visst blev jag förbluffad över mig själv. Nog för att det fanns damm men det brukar inte störa mig så mycket.

Sen befann jag mig uppspetad på en pall och putsade fönsterna i biblioteket och herrummet (ja, det heter så på ursprungsritningen, vilket maken tycker är synnerligen passande, och med tanke på att han har det lite tjorvigt nu så kan jag väl låta honom få som han vill). Detta är något som jag verkligen inte brukar ägna mig åt. Det finns mycket som jag hellre ägnar mig åt, och därför har vi fönsterputsare på våren som gör ett så himla mycket bättre jobb än undertecknad. Men nu har det byggts (ja innan byggföretaget gick i konkurs) i kvarteret och det har dammat. Och vill man sätta upp adventsljusstakar framför grådassiga fönster? Det kan vara så att jag blivit lite mer julstädningsmänniska på äldre dar, för helt plötsligt tyckte jag att näe, det kan man värkeligen inte göra.

Droppen kom dock när jag helt plötsligt gick och shoppade ett datumljus. Det har vi inte haft sedan barnen var små, och då var vi aldrig i fas med ljus och rätt datum. Himla stressmoment! Antingen fick ljuset brinna för länge eller så hade man 5 dar att bränna ikapp. Är detta befrämjande för julefriden, jag bara undrar?

Och då, då tänkte jag att "herregud, besinna dig människa! Detta är inte sunt. Du måste kunna dämpa oron på vettigare sätt, till exempel genom att surfa och shoppa på nätet". Så då gjorde jag väl det.

Igår till exempel, ja då ropade jag in en Christinadyna (knypplingdynornas Rolls Royce) på auktion. Så vips har jag fem knyppeldynor, som det kan gå. Det kan hända att en eller annan får flytta till ny ägare.

Och så kom jag plötsligt på att jag måste vidga mina vyer! Hitta nya hobbies! Men vad? Svaret är (tror jag) broderi. Men det ska vara rara broderier i fina färger. Så jag surfade runt och vips! så hade jag beställt hem "Sweater weather" och "Christmas Rose" och broderigarn och linne och en gullig liten förvaringslåda. Jag är en sucker för förvaringslådor. Så nu får vi se om det går bra.

Ja just det, jag har också köpt mig en jättebra lampa med förstoringsglas och massor av ledlampor, blir bra till både knyppling och broderier tänker jag.


Men nu får nog snart maken komma hem, känner jag. Så att jag kan ägna mig åt att laga mat åt honom och inte shoppa bort all ångest på nätet. Så det är ju en himlans tur att maken verkar få komma hem på fredag. Det längtar vi efter, Loppan och jag. Jag är helt säker på att maken längtar efter att få se mina broderier också. Så jag lägger väl ut en liten sneak peek här, eftersom jag vet att han läser min blogg. Puss på dig maken!


I morse vaknade vi också upp till ett winter wonderland. Ja ända tills man klev ut i slasket som dessutom snart regnade bort. Men om man inte blir alldeles varm av hjärtat av denna bild på två små flickor som ser snö för första gången på länge, ja då vet då inte jag vad som ska till.

Och snart är det fredag! Det där med fredagsfeeling har fått en helt ny innebörd.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.