onsdag 9 mars 2022

Om snö och hundar

 Igår, ja då var man ute och fotograferade björkar mot blå himmel och lade ut texten om vårkänslor och det ena med det andra.

Idag?

Ja idag vaknade man högeligen oväntat till det här.

Vintrigt, liksom. Och kallt. Här gällde det att ikläda sig lager med ylle när man traskade runt på morgonrundan. Vi mötte en del av kärngänget; det var lille Urax och glada Pims och lockige Sam som Loppan verkligen har en crush på. Eller om det är 'för'? Jaja, det må vara som det vill med prepositionerna, när Loppan möter Sam blir hon rent mjuk i knäna av ren kärlek, och det är en ömsesidig känsla. Vem bryr sig om grammatik då?



Så småningom kom dock solen fram ändå, och man tänkte att det nog skulle bli fin dag i alla fall. Maken och jag greps rentav av sådana vårkänslor att vi tänkte att man kanske skulle spela lite golf ändå? Det visade sig att en stor del av närområdet tänkte samma sak, så det blev lite lunch på golfklubben och sen en runda i skogen i stället och det gick ju minst lika bra. Inga förtretligheter med slicear och sneda puttar och sånt.

När vi satt där vid vår lunch, ja då plingade det i mobilen och det ramlade in en hel radda med foton. Det visade sig att det minsann inte bara var vi som var ute i snö med hund (även om snön i vårt fall vid det laget var ett minne blott). Nejnej, Grynet och Pyret och deras föräldrar var ute och åkte hundspann! Det är tämligen sällan jag blir avundsjuk, men jag får erkänna att just det här, ja det blev jag nog lite avundsjuk på. Att få fräsa runt i solen och snön på ett fjäll efter ett gäng spänstiga hundar, nog vore det väl underbart?





Men tills detta blir verklighet, ja då får man nöja sig med att titta på bilderna. Nog ser det härligt ut? Jag kastade en fundersam blick på Loppan. Hon må vara lite kort i rocken, men hon är ganska stark. Och en liten släde kanske hon orkat dra? Tänk vad våra hundkompisar i Botan hade blivit förvånade om vi kom fräsande runt hörnet i en snitsig släde! Men sen kom jag på att a) det är inte direkt massor av snö här i Skåne, och b) man får faktiskt inte lov att framföra fordon i Botan. Det står förvisso inget om hundspann, men jag tror nog ändå inte att det skulle ses med blida ögon om vi körde ner tulpaner och dahlior när vi fräste fram. Så vi nöjer oss med att titta på fotona och glädjas åt att flickorna och deras föräldrar fick en sån fin dag bland massor av hundar ute i snön.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.