onsdag 14 september 2022

Trötta och belåtna

 



...det är nog både Loppan och jag. Det börjar bli höst, och det är ju mysigt! Helt plötsligt grips man av lust att sticka i rejält tjocka garner, så det där raggsocksstickandet, ja det har gått på högvarv. Socka efter socka har jag sprutat ur mig, och nu börjar jag kanske få lust att sticka något annat... men med en halv socka kvar får jag helt enkelt bita ihop och sticka på, och det är ingen större uppoffring..

Sedan väntar ett litet projekt i shetlandsgarn. Det är ju aldrig fel. Jag har lånat Carina Olssons Fair Isle-stickning på biblioteket, och där finns bland annat mönster på projektväskor, och nu känner jag helt plötsligt att jag bara måste ha en sån till alla mina stickpryttlar. Jag har garn kvar sedan jag stickade min Fetlar Scarf, och jag tänkte använda mig av det mönstret - så får vi se hur det blir.


Fast nu är det ju inte stickandet som gjort oss lite trötta, Skäggiga Damen och jag. Förresten så är det ju bara jag som stickar, inte Loppan. Nej, vi har ränt runt i naturen de senaste dagarna i gott sällskap. Långa rundor, höstkänning i luften, medhavd fika, massa prat - det är det som gör en både trött och belåten. Igår rantade vi runt i Skrylle och runt Billebjer innan vi sedan ägnade oss åt välförtjänt fika...


...idag har vi traskat från Järavallen till Saxtorp och runt sjöarna. Självklart blev det fika då med, fattas bara annat! Man måste ju fylla på depåerna.



Vovvarna tycker också att man ska fika. Även om de kan tycka att det är lite snålt tilltaget med kanelbullar åt dem, men de står där så förhoppningsfullt och undrar "äähhh...du...du har väl något åt oss med? Va?". Och en eller annan liten hundgodis hade följt med i ryggsäcken. Så klart.

Nu sover Loppan i soffan, den välsignade soffan som hon får vara i, maken sköter bevakandet av den slutliga rösträkningen från valet (seg historia, det där) och själv sitter jag här och bloggar medan en potatis-purjolöks-och-baconpaj gräddas i ugnen. Så utsikterna för att man hamnar lite i paltkoma och är trött i kväll också är nog rätt stora.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.