fredag 11 november 2022

Som vi har dansat!

 Sonen och sonhustrun skulle, tja inte direkt ut på galej, men på något konferensaktigt med middag och sånt i två dagar och undrade om vi kunde? Möjligen? - Say no more! sa vi och fräste iväg med rosor på kinden och barnbarn i blick.


På eftermiddagen gick vi allihop iväg för att hämta Kickan - maken, Loppan och jag. Det höll på att gå lite åt pipsvängen först, för maken fick för sig att ett annat barn med rosamönstrad overall och blå mössa var Kickan och tyckte att vi helt enkelt skulle stoppa ner detta flickebarn i vagnen och dra iväg. Men vid närmare okulär besiktning insåg vi att detta, det var inte Kickan utan en helt annan liten tös. Jag tror hennes mamma, som stod bredvid, uppskattade att inte bli av med sin dotter. Sen passade maken Loppan medan jag gick in och hämtade Kickan och hällde ner henne i overallen (som alltså också hade ett rosa mönster) och satte på mössan (blå) och så gav vi oss iväg. Ja, i alla fall skulle vi gjort det om inte en annan förälder rådigt hade löpt efter oss med min handväska som jag helt glömt bort i förtjusningen över att träffa Kickan. Det är tur att det finns folk som håller reda på en.



Till sist kom vi i alla fall tillbaka hem, med rätt barn och handväska och allt. Kickan var lite förundrad först över att inte mamma och pappa var där - men Loppan var där och efter att ha haft en liten kramstund med farmor så var allt frid och fröjd!



Det var fullt ös! I högtalarna dånade Mora Träsk med huvud-axlar-knä-å-tår-knä-å-tår och på havets vågade våg och allt vad det var och vi dansade och skakade på alla möjliga kroppsdelar så att det var rena workoutpasset. Sen byggde vi med Duplo,  och Kickan byggde jättehöga torn och idkade byteshandel med farfar och provade farmors inneskor och det var full fart så man blev lite småsvettig och lockig i nacken! Jamen, kolla, en sån supersöt nacke!





Så småningom var det ju ändå dags att laga mat - kyckling med ugnsrostade rotfrukter blev det och jag hade mycket kompetent hjälp i köket av Kickan, som hade farfar som sidekick. Undra på att det blev gott! Fast ja, de där rotfrukterna och potatisen, de var lite onödiga så de hamnade på golvet. Men Kickan blev mätt ändå, mätt och lite trött så hon och Loppan tog igen sig en stund på mattan, innan det var dags för pyjamas och titt i boken om Kaninlåda. Sen knoppade hon in, och drömde förmodligen om nya dansmoves som hon ska imponera på farmor och farfar med!


Dagen därpå, när Kickan var på förskolan passade maken och jag på att besöka farmor och farfars grav - ja alltså, makens föräldrar, våra barns farmor och farfar. Och tänk, nu är vi såväl farmor och farfar som mormor och morfar själva. Hur gick det till?

Sen tog vi en tripp down memory lane och knallade runt i kvarteren där maken växte upp, och gick och tittade på skolorna han hemsökt som litet busfrö. Till makens stora förtjusning visade det sig att dagens elever också stod och tjuvrökte bakom precis samma byggnad där han gjorde det på sin tid - nämligen bakom skolsköterskans hus. Vilket ju kan tyckas vara ett märkligt ställe att välja, men i alla fall. Vi kom att prata om att när vi gick på högstadiet, ja då inrättade man ju rökrutor - för eleverna! Det känns ju helt vansinnigt nu, att man som 13-14-15-åring fick stå där och bolma helt tillåtet, ja om man lämnat in lappen med föräldrarnas förfalskade namnteckning på, såklart. Nu finns det inga rökrutor, men röks gör det tydligen fortfarande.





Sen hämtade vi Kickan och så lekte vi hela eftermiddagen - vi sorterade klossar och åkte flygplan, lekte tittut och Kickan stoppade klossar i hål, fast det runda hålet slök de flesta klossarna, märkligt nog. Och gick det inte att prega ner klossen så lyfte Kickan helt sonika på locket och stoppade ner klossen ändå. Hon är inte dum, den tösen!

Sen blev det pasta och fläskkarré och gröt och sen, ja sen sov Kickan som klubbad tills mamma och pappa kom hem, rätt trötta efter två dagars möten och konferenser också.

Nu är vi hemma igen, och vi har inte dansat minsta lilla steg sedan vi kom till Lund igen - man kanske skulle gå och sätta på lite Mora Träsk för att få lite fredagsfeeling till fredagsvinet?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.