söndag 23 april 2023

Kalasdags!

 Helt plötsligt så bara sammanfaller allt det man gått och längtat efter; det är dags för kalas, solen skiner som om det vore sommar och svärsonen  har dragit igång grillen. Härligt är bara förnamnet!

Tyvärr var svärdottern och Kickan hindrade att närvara pga av rossel i rören, men sonen kom och hämtade föräldraskapet. Vi räknade ju kallt med att det skulle serveras en eller annan gratulationsprocent nämligen. Och så rätt vi hade!


Altandörren stod öppen och man kunde bara spatsera ut i grönskan, något som de fyrbenta gästerna uppskattade lika mycket som vi andra.



Medan dottern blandade färgglada drinkar med stor ackuratess kollade Pyret in presenterna och jag tror de fick med beröm godkänt allihop.



Sen gick hela firandet igång rejält! Det minglades och åts ost och dracks drinkar och pratades och skrattades och kisades mot solen och med jämna mellanrum fick man tjoa på Loppan att sluta skälla efter katterna. Till slut gav jag upp och låtsades att det säkert var en grannhund som stod och gastade "öh, var e' katterna?!". Så mysigt att sitta där i solen och glömma allt vad vantar och mössor och snålblåst heter, utan bara ha det synnerligen trevligt!








Så småningom var det ändå dags att dra sig inåt för då hade svärsonen fixat färdigt med maten och det kan man ju inte missa! Vi åt så vi blev fyrkantiga, vi skålade och sjöng för dottern och hade en otroligt trevlig kväll!


Efter en chokladtårta som inte gick av för hackor, det var nästan så att man gick ner för räkning, så avslutades kvällen med spel. Först vann lag dotter och svärson en omgång, och sen slog minsann lag make och jag till med att vinna nästa omgång. Lag Son och syrr vann inte, men verkade nöjda och glada ändå. Sen var det ändå dags att dra sig hemåt igen, full av god mat, goda viner, värme och glädje och fina minnen från en härlig kväll.


Grattis på dig kära dotter - vi ser fram emot nästa födelsedag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.