fredag 7 april 2023

Långfredag


 Ingen kan med bästa vilja i världen kalla mig 'lång'. Liten, men naggande god, det är så jag i all blygsamhet ser mig. Men å andra sidan, nu är det ju inte jag som är lång, utan fredagen. Får väl säga att den känns väl ungefär lika lång som de flesta fredagar, hittills i alla fall. Från köket sprider sig doften av nybakt bröd, och maken har varit ute och sniffat och uppskattande utropat att det luktar gott! Han får dock vänta lite till, så att det hinner svalna, men det blir nybakt bröd till lunchen och det är ju aldrig fel.




I påskriset hänger något som kanske ska föreställa en påskkyckling? Tja någon form av färglad pippifågel är det, och det muntrar ju alltid upp! Nu är ju påsken här! Blir nog inget Blåkulla för oss, men själva helgen har ändå inletts på utmärkt sätt med en skärtorsdagsskogspromenad med hundar, fika och god vän. Jag kan säga att det sjöd av vårkänslor och sprangs på ystra tassar - ja vissa blev rentav så våryra att de fräste ner i dammen och tog sig ett dopp. Vi andra, som är mer sansade, drack kaffe och åt kanelbulle.

Ett stickprojekt i lejongult har färdigställts och blockats, och ett par randiga strumpor är på upploppet. De är i en färgkombination som till och med jag hickar till inför, trots att jag ju är av tron att ju mer kulörta strumpor man har, ju bättre är det.

Så det kändes som att det var absolut hög tid att köpa ett nytt stickmönster och vad kan väl passa bättre då än en kofta som heter Champagne cardigan? Det  känns som jag. Garn har jag inte köpt än, men jag sitter här och spekulerar på att om jag stickar den i chokladbrunt, då har jag ju täckt in en stor del av den livsuppehållande kostcirkeln, både choklad och champagne, vad mer kan man önska sig?

Sen, när jag ändå var på gång så beställde jag lite 3-trådig svensk ull också. Det ska bli fler extravarma vantar är planen, för även om våren väl är på intågande som kommer det så småningom bistrare tider. En härva skulle jag ha var tanken. Men så reades det ut just det här garnet...så då blev det fyra härvor i olika kulörer. Varma vantar, det behövs minsann alltid. Fast förhoppningsvis inte så länge till, och sedan får det gärna dröja ett bra tag.

 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.