söndag 2 juni 2024

Före och efter

Jag har alltid tyckt det varit kul med sådana där "före-efter"-reportage, oavsett om det gäller ny frisyr, ombyggnad av hus, anläggande av trädgård, men nu kom jag på att jag ju faktiskt inte gjort ett före-efter-inlägg om vår lägenhet i Halmstad. Prokrastinering är en av mina starkare sidor. Man vet väl hur det var när man skulle tentaplugga, aldrig var väl ens lägenhet så välstädad som då. I alla fall, det har ju ändå hänt en del här, och det tycker jag är kul att ha på pränt i bloggen, för annars glömmer man så snabbt bort.
Det fanns ett ljust rum, ett kök med ett kylskåp som liksom inte uppförde sig som ett väluppfostrat kylskåp ska göra - framför allt så kylde det inte. En avgjord brist. Det fanns däremot en hund, en leksaksråtta, ett matbord med stolar och en matta, så alldeles kalt var det ju inte. Man får dock erkänna att mysfaktorn kanske inte var sådär jätthög just då.
Med kompetent hjälp av Knyttet - och kanske lite av hennes far, så kom det ändå ett nytt kylskåp på plats, och dessutom även en vinhylla. Och det är ju en avgjord tillgång för vilket kök som helst!
Rummet, ja det var som sagt rätt så tomt. Vi funderade också en hel del på vad vi skulle ha för färg på väggarna? Vi velade hit - och vi velade dit. Till slut körde jag helt enkelt diktatoriskt över maken och bestämde att den där milt grågröna, den fick det bli. När väggarna väl blivit målade så insåg maken att jag ju såklart haft rätt. (Som alltid, frestas man att tillägga, om man nu inte vore så blygsam av sig).
En annan brist än ett icke-kylande kylskåp var den avgjorda bristen på bokhyllor. Åter ryckte sonen ut och han och maken gick loss med borrmaskinen. Sen kunde både Kickan och maken ägna sig åt att ställa in böcker på plats. Vilken lycka! Så många outnyttjade hyllmeter, det är ju som att hamna i bokhimlen.
Såhär några månader senare så är vardagsrummet mer inbott, det finns gardiner och möbler och - voila! - en hel mängd böcker. Inte tillräckligt, ånej. Men det blir det ju aldrig om man är gift med maken.
Sovrummet hade en beige tapet som inte direkt fick en att jubla av fröjd. Nu är det dock väldigt ombonat och varmt, och för att man inte ska tro att det minsann bara varit maken och sonen (och en inhyrd målare som målat väggar och tapetserat) som slitit med inredningen så får jag ju lägga in bevis på att även jag greppat målarpenseln, så att den gamla billybokhyllan numera är milt gråblå. Jag kände mig oerhört kreativ och händig och lyckades med att mest måla hylla och (nästan) inte mig själv. Här sover numera maken, Loppan och jag gott.
Det finns också ett badrum som inte kommit med på foto. Det är rätt stort och rejält och har fått nytt handfat, men är väl inte så himla spännande. Däremot har vi äntligen en gästtoalett! Denna var babyblå. Jag stirrade misstroget på den och undrade mest bara "varför?!?". Nog för att man väl inte direkt uppehåller sig mer än nödvändigt på en toalett, men lite mer glamour kan man väl ändå önska sig? Så numera är den inredd i en cross-overstil. Fotbollsklubben Halmia (vitt och rött för er som inte är så bekanta med denna klubb) möter fransk bordell à la 1800-talet. Typ.
Tja, sen är det väl inte så mycket mer. Ett litet pysselrum som inte direkt kommit med på bild mer än så här, än så länge. Där ska dock komma upp en taklampa och en anslagstavla så det är inte helt färdigt. Balkongen ska också inredas, men eftersom huset nu är inklätt i byggnadsställningar så får det vänta tills nästa sommar. Då ska det dock prunka av växter och vara mysigt och inbjudande är tanken. Vi kan ändå sitta här ute nu och kika lite på Nissan mellan byggnadsställningarna. Emellanåt ser vi en eller annan kanotist som paddlar fram. Loppan är djupt misstänksam mot dem och undrar vad det där är för märkliga figurer, i alla fall om vi är ute och vandrar längs Nissan när de dyker upp. Lite så har vi det här, och jag tycker ju att vi har det väldigt bra!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.