onsdag 5 juni 2024

Var det sommaren?

De där ljuvliga dagarna, med promenader vid havet bland fårbajs och klippor, som nu känns som ett minne blott? Ute regnar det och blåser, och enligt SMH ska det dra sig ner mot 13 grader. En sak är säker - det blir inga långa, lättjefulla promenader med Loppan där man drar sig mot skuggan. Inga cykelturer längs med Prins Bertils stig eller upp till Slottsmöllan. Idag blir det innesittande i mesta möjliga mån, och det är ju faktiskt helt ok det med, om det nu bara är en tillfällig dipp i sommaren. Det här är ju inget som man sjunger om på studentavslutningar eller skolavslutningar. Då ska det vara Idas sommarvisa och man ska sjunga om sol och vatten och allt det där. Inte vatten i regnform.
Men som sagt; en eller annan dag inomhus är helt ok ändå. I all synnerhet som de senaste dagarna varit lite skruttiga, lite vila blir nog bra. Kanske det blir lite bakning? Lite läsning? Lite klia på Loppan? Möjligheterna är många ändå.
Det har nog varit ganska sparsamt med stickning och ull i bloggen på sistone? Om man då inte pratar om ull i fårform. Jag har under en tid liksom tappat lite av sticklusten. Tidigare, när jag inte vetat vad jag skulle hitta på, har min första instinkt alltid varit att greppa stickorna. Nu har jag nu bara ryckt lite på axlarna och gjort något annat. Jag vill kanske inte direkt kalla det en identitetskris, men lite konstigt har det ändå känts. "Sticklusten kommer nog tillbaka när det rätta projektet dyker upp" har jag tänkt för mig själv, och under tiden kunde jag ju ändå via ombud ha lite sticktid.
Men tänk, nu har faktiskt det rätta garnet dykt upp! Passande nog heter det "Poppy" och en raglantröja i färgen Cloud in the Sky sitter nu på stickorna. Tänkte att det kunde passa bra till en flicka som gillar blått!
Sen har jag också påbörjat försöken att få Knyttet intresserad av stickning! Det är aldrig för tidigt att börja, känner jag. Först var hon inte så där helt fokuserad. Men man får inte ge upp. För kolla koncentrationen när hon väl kände garnets dragningskraft! Det blir nog en stickare av Knyttet också vad det lider, känner jag belåtet.
Nu har jag inte tid att sitta här och blogga längre, nu ska jag dra på mig regnstövlar och regnkläder och gå ut med Loppan. Tyvärr ser det inte ut så här - men det kommer tillbaka.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.