söndag 18 augusti 2013

Söndag med trädgårdsinspiration

Man kan ju inte bara parkera sig vid symaskinen och heller inte vägra släppa taget om virknålen. Ibland måste man ut och få frisk luft, se nya vyer, få ny inspiration! Alltså åkte syrran och jag till Landskrona. När man läser om Landskrona i tidningarna är det mest elände, gängbråk, kriminalitet och arbetslöshet som det fokuseras på - men det finns helt andra sidor. Lasagne med trattkantareller och burmesisk tomatsallad, till exempel. Detta bjöds vi på av syrrans vän, en vän som bor i en av de häftigaste och vackraste lägenheter jag sett, ja när jag hade tid att släppa lasagnen med blicken, för det var seriöst en av de bästa lasagner jag ätit!


När vi väl ätit färdigt och diskret rapat belåtet traskade vi iväg till Citadellet, där det finns en utställning med kolonistugor som ritats av arkitetstudenter. Nu ska man förstå att jag är väldigt förtjust i koloniträdgårdar och jag har alltid sagt att den dag vi säljer huset och köper en lägenhet, ja då ska jag ha en liten koloniträdgård så att jag kan få jord under naglarna och känna hur klorofyllen rinner genom ådrorna. Jag vill dock inte ha för mycket jobb med en kolonistuga och då, ja då måste jag säga att en av de här hade fungerat väldigt väl! Det var mycket glaspartier och mycket finurliga lösningar. Det var prunkande odlingar och jag skänkte mina egna taniga purjolökar en vemodig tanke.

Uppenbarligen ska det hängas i år. Det hängde gummistövlar och vattenkannor. Och kaniner. Vi får inte glömma kaninerna!



Man kände hur inspirationen grep en! Man ville liksom bums greppa en grep, hugga tag i en spade, helt enkelt göra något! Så då gjorde vi väl det, vi gick och drack kaffe (och åt en nybakt kanelbulle om vi nu ska vara petigt ärliga).

Sen gick vi och tittade på trädgårdsutställningen vid yttre vallgraven. Varje år ställs det tydligen ut trädgårdar på flottar och vi tittade förtjusta på allihop.



Lite läskig var nr 9, den med kräftorna, det är liksom något skräckinjagande med en massa kräftor som bara myllrar upp ur vattnet. Men för övrigt var det roliga och inspirerande skapelser allihop. Vi enades om att vi alla tyckte nr 3 (den med björkstammarna) var väldigt fin, och själv hade jag även nr 8 (pelargonerna) som något av en favorit. Vi måste vara väldigt bra på det här med trädgårdsdesign, för mycket riktigt vann nr 3!

En väldigt trevlig eftermiddag var det, och sen åkte vi hem till Huliganen och Zoya som inte fått följa med, något som de låtit oss ha väldigt dåligt samvete för. Det är alldeles väldigt vad en hund kan ge en dåligt samvete när man åker iväg och de inte får följa med. Men de fick en promenad och en bit frolic och sen tror jag vi var förlåtna.


Nu är det snart måndag. Mer siffror och mindre trädgårdar och kaniner. Ack ja.

6 kommentarer :

  1. you always have the most amazing adventures! i really feel i'm there with you with your wonderful descriptions! these garden designs are fantastic, wow the talent. glad you had a good day with your sister irene. :)

    i have been admiring your new brown mousy and pillow, and your crochet hooks! very cool!

    SvaraRadera
    Svar
    1. It really was quite a lovely Sunday afternoon - always inspiring to see so much talent!

      Radera
  2. Kunde inte sagt det bättre själv - toppendag! Kram Syrran

    SvaraRadera
  3. Fabulous architecture in this post, and those raft gardens are spectacular ... lovely post Irene :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you, Annie!

      If I ever get an alottment, I would quite like a small cabin like one of these.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.