fredag 16 augusti 2013

Vad man gör en småregnig fredag


...om man nu inte är på jobbet alltså. Och eftersom jag har en stor mängd plustimmar på flexsaldot så beslöt jag mig för att lämna jobbet åt sitt öde och har ägnat mig åt lite kreativt skapande.

När vi var i England råkade Sue och jag hamna i en tygaffär i Bath, ja det är lite märkligt hur det kan slumpa sig. Och när jag väl var inne, så råkade min blick falla på något som uppenbarligen kallas "charm pack" och i all synnerhet på ett liten trevlig sådan med tyg i en serie som uppenbarligen heter Double Chocolate av Moda. Alltså, den måste ju vara skapad för mig? Den gick inte att motstå. I ärlighetens namn försökte jag nog inte heller. Så den lilla bunten följde med hem och nu, nu har jag sytt! Själv! På min egen maskin och övervakad av min egna lilla Ellen mouse som också följt med hem från England.

Ellen Mouse har sytts av Sue som är mycket mer ekvilibristisk med sin symaskin än vad jag är med min. De kommer att finnas i hennes etsy-shop, nu när hon hittat godkänt tyg och utsatt en stackars mus för de mest våldsamma tester, titta bara här. Min ballerina-mus har har ett lite lugnare liv och med hennes hjälp har jag lyckats prångla ihop några kuddar till gästrummet.


OK, jag inser att det inte direkt är rocket science att av färdiga rutor sy ihop en lapptäckskudde, men jag är likväl omåttligt stolt!

Observera också att jag, efter tips och instruktioner från syrran lyckats peta dit lite spetsdekoration.
Jag inser att jag nu, om jag inte redan gjort det, ligger i absoluta riskzonen att hamna i "köpa-tyg-träsket". Jag kommer att fylla huset med garn och tyger, och det utrymmet som jag inte lyckats lägga beslag på kommer maken att fylla med böcker och vin. Ojdå.

...men vänta nu här, det är väl inget fel på vare sig vin, tyger, böcker eller garn? Det måste ju vara bra, det här!

12 kommentarer :

  1. Nix, inget fel på något av dem. Garn och tyger värmer gott och faktiskt isolerar ju böckerna väggarna. Vinet värmer när ni dricker det. Så det är bara vinster med alltihop!
    Kuddarna är bedårande och jag tror du är på mycket god väg att hamna i det trevliga quiltträsket!
    Din Ellenmouse är helt bedårande, tror jag måste köpa en till mig när de finns i Sues etsy-shop. Kram Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror du har rätt... både om quiltträsket och om en Ellen mouse!

      Radera
  2. The cushion looks perfect! (wonderful matching of corners, if I may say so) and Ellen Mouse looks very at home. How strange to think that last week she was sitting in my workroom and now she is sitting in yours! How is her Swedish coming along?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Not all corners if I am to be honest :-)

      Ellen Mouse's Swedish is coming along nicely. She has already learned to say "Huliganen" and "choklad" and what more could you ask for?

      Radera
  3. Hej! Jag har ramlat hit från din syrras blogg och har följt Huliganen och dig i det tysta ett tag. Jag måste få säga att tygsamlande är en mycket trevlig och ytterst hälsosam hobby som rekommenderas å det starkaste! Så, välkommen i gänget! Kramar Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ullis! Välkommen hit! Ja, jag tror att tygsamlande kan vara en väldigt bra hobby - herregud så mycket fina tyger det finns! (Sen ska man väl lära sig att sy också.... ) :-)

      Radera
  4. You can never have to much yarn or fabric! Books ... only stop when your house falls down under the weight of them. Wine ... only stop when you fall down ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. You are a clever woman - and so right! So I will just go ahead then, buying yarn, fabric, books and wine? Yes, I think that would be best!

      Radera
  5. Enligt mitt sätt att se på det så finns det betydligt värre "träsk" att hamna i än i "köpa-tyg-träsket". Om Du halkar dit så, varmt välkommen!

    Dollandesign

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen du har ju så väldigt rätt! Tänk om man ramlade dit på kokain till exempel? Mycket bättre med tyg! Och tack för välkomnandet, jag är på god väg!

      Radera
  6. Vad är det som händer?
    Här hinner/orkar jag inte hänga med på alla bloggar utan sitter och sträckläser favoriter (jo, du är där, men det visste du väl) och så ser jag att du har sytt lappteknik!!!
    Tygerna du valt är dessutom från mina favoriter!!!
    Jag visste det hela tiden!
    Det bodde en kviltare inom Dig!!
    En kviltare med smak för det goda!!!
    Välkommen till "Tygköpar/samlarträsket"!!!
    kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag känner mig mycket välkommen :-)
      Man kan nog inte läsa så många inspirerande tygbloggar utan att bli påverkad, tror jag!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.