söndag 9 februari 2014

Bortfintad

Jag tänkte blogga lite. Men sen tänkte jag "om vad?". Nog för att jag kan låta tangenterna rasa på i något slags stream-of-consciousness-stil (alla övriga jämförelser med James Joyce tar jag bestämt avstånd ifrån. Han bloggade inte om garn och hundar, såvitt jag vet), men jag vill i alla fall ha något att hänga upp inlägget på. Det mest upphetsande som hänt idag är min tripp till apoteket för att köpa hostmedicin, och det känns ärligt talat inte som något nagelbitande spännande att lägga ut texen om.

Mina blickar föll på Huliganen.

- Se tjusig ut, så fotograferar jag och bloggar om dig, sa jag.

Huliganen fnös.

- Jag vill inte bloggas om av någon som lägger ut närbilder på vintergäck och tror att det är intressant, sa han sen.

Jag la mig dock på golvet och riktade kameran mot den motvillige modellen. Säga vad man vill om Huliganen, men någon linslus är han inte. Ser han en kamera antar han omedelbart ett fårliknande utseende, öronen hänger både hit och dit och han tittar i alla fall inte in i kameran och säger "omelett". Idag ville han inte heller sitta still, utan skulle prompt mest dra matte i håret och det är svårt att fotografera på sig själv.

- Samarbeta, annars tänker jag bada dig! sa jag strängt. Det kan nämligen vara lite behövligt.
Huliganen antog bums ett maffiaboss-liknande utseende. En fyrbent maffiaboss som aldrig i livet tänkte samarbeta med någon överhuvudtaget.

- Bada, sa du? Du vet vad som händer då, va? Först ska du lyfta mig ner i badkaret... nej förresten, först ska du släpa ut mig från under matsalsbordet, sen ska du lyfta ner mig i badkaret. Då sprattlar jag. Jädrans mycket. Sen skäller jag. Rakt i örat på dig. Ylar lite. Slingrar mig. Sprätter vatten omkring. Sen ska du lyfta upp mig och då är jag dyngsur. Rätt snart är även du matte som är genomblöt. Jag kommer att kämpa emot hela vägen. Allt kommer att stänkas ner med hundschampo, lerigt avsköljningsvatten och hela området kommer att genljuda av mina protester. Har du verkligen tänkt över det hela? Du har ännu tid att ändra dig.

Jag funderade lite. Sen gick jag upp och fotograferade min "February Lady Sweater", den är inte klar, men det går framåt. Förtjusande samarbetsvilligt stickprojekt det där. Ligger där man lagt det, låter sig fotograferas och har inte sjutton olika invändningar. Jag har aldrig förut stickat något uppifrån-och-ner, men det är nog inte sista gången. Tänk att slippa sy ihop delarna sedan! Jag har en bit kvar på kroppen, sen plockar jag upp maskorna och stickar ärmarna. Snitsigt!

När den samarbetsvilliga koftan fotograferats gick jag ner igen. Huliganen låg då och kopplade av, så jag fick ett foto i alla fall.

Men det där med bada... nä det får nog vara till en annan dag. En dag när man känner sig lite oövervinnerlig så där. En dag när man bara fnittrar glatt när man får hundschampo i ögonen och sen får handskura hela badrummet efter Den Stora Badbataljen. Tur för honom att han är så söt.


6 kommentarer :

  1. Jaa, det är han. Söt alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är han! Och med matte hårt lindad runt tassen :-)

      Radera
  2. Both Hampus and cardigan are very lovely!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I hope that the cardigan will turn out lovely - and Hampus already is! Stubborn, but lovely :-)

      Radera
  3. oh dear hooligan, tee hee! and your sweater is looking fantastic! love those top down so much, brilliant design.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I really like this design! I think I will make more, but perhaps with a not so chunky yarn. This will be great for winter, but I am hoping for Spring...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.