måndag 2 april 2018

Än är det inte slut


Jag måste säga att det varit otroligt skönt med lite fler lediga dagar än vanligt, jag tycker nog att kvoten arbetsdagar/helgdagar är lite skev i vanliga fall, men fyra dagar såhär över påsk, det fyller på batterierna rätt bra. I all synnerhet om man då får gå på kalas som sagt och dessutom får tid över till långa promenader med Loppan ute i naturen som är lite sval men faktiskt solig också. Morgonen efter kalaset åkte vi till Ellinge och rastade oss. Loppan tillryggalade i runda svängar ungefär tio gånger sträckan som jag promenerade, men hon var som en Formel 1-bil ungefär, fräste runt runt och emellanåt gjorde hon pitstop för påfyllning av bränsle. Frolic i vårt fall, mindre brandfarligt och luktar inte så illa.

Emellanåt gav hon sig tid att lukta på blommorna också.... eller vänta nu, det kanske egentligen var sorkjakt på gång? Så var det nog. Loppan är en ihärdig sorkjägare, men lyckligtvis brukar hon inte fånga någon, det är inte direkt en påskpresent jag skulle önska mig så där på rak arm.


Sen åkte vi hem och då, då fick jag syn på det! Jamen herredumilde, man blir ju helt hemmablind när man lullar runt där i sin lilla ylle-å-hund-bubbla, men nu lyste det verkligen i ögonen. HUR kunde jag ha missat detta? I serveringsgången låg en jullöpare kvar och skämdes. Jul i all ära, det är nog så bra, men inte i april! Som tur var visste jag på råd, när jag fyllde år fick jag en förpackning med minicharms av syrran i de vårigaste av färger så nu fräste jag iväg med symaskinen som vore även den en Formel 1-bil.

- Nu ska det in VÅR i lägenheten, ut med julen pronto!! sa jag till mig själv och ångade vidare på maskinen så att nålen gick glödhet.

Det var länge sedan jag sydde något i lapptäcksteknik och alla hörn tål inte att synas i sömmarna men det blev ljust och vårigt och jag kviltade med den melerade tråden som jag också fått av syrran - i grönt! Grönt är skönt, det är en sanning som står sig.

Sen åkte vi hem till syrran, maken, Loppan och jag och blev emottagna på bästa sätt med bubbel och blinier och lammstek och vin och prat och skratt och vi åt och drack tills vi blev alldeles mätta och trötta innan vi nöjda tog bussen hem igen. Ännu en bra påskdag att lägga till handlingarna.

Idag är det då annandag påsk, och det är ju helt förträffligt! Solen den skiner och jag har sytt ett par ugglebyxor, baraföratt liksom, Loppan och jag ska snart ut på heden och sen ska jag förbereda morgondagens tjejmiddag (ja nu får man se "tjej" som ett vitt begrepp här, det är mina gamla gymnasiekompisar som kommer), så det känns som att vi är i ett flow här. Ett bra flow i vårfärger.


2 kommentarer :

  1. Jättefin duk! Det är så konstigt med färgen gul. Aldrig annars är den min favorit, men just så här års är det den bästa färgen som finns :) Mvh Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag är nog rätt generellt förtjust i gult (utom möjligen väldigt kall gul), men jag håller med om att så här års så känns den extra behövlig efter vinterns mörker.

      Radera