måndag 16 april 2018

Med välborstade bissingar och Nalle Puh-knappar

Det har varit en utmärkt helg! Bra på alla sätt och vis, den inleddes ju så förträffligt med besök på Akvariet. Sen fortsatte det med att jag, såsom en god stickerska, färdigställde ett projekt! "Another one bites the dust" sa jag belåtet medan jag fäste tråden på den sista knappen. Och knapparna, det var nog det som blev pricken över det gröna i:et i det här projektet tänker jag. Nalle Puh-knappar, det måste ju bli succé!
Det var angeläget att koftan skulle bli klar, jo för vi fick ju fint övernattningsbesök på lördagen. Grynet anlände med packad väska och gjorde sig klar att äta mormors köttbullar som fick väl godkänt så mormor  blev alldeles makalöst stolt, vad är väl fine dining mot att se sitt lilla barnbarn mula in köttbulle efter köttbulle?

Sen fick Grynet sin kofta och den blev också med Väl Beröm godkänd. I synnerhet knapparna. Grynet iklädde sig raskt koftan och pillade belåtet med knapparna.

Därefter var det dags för lördagsmys med nötter och Pippi och blåbärsstång, vilket mottogs med samma entusiasm. Åh vad det är trevligt med gäster som uppskattar allt som står på schemat! När köttbullar, nötter och Pippi tagit slut var det dags att borsta tänderna och den nya tandborste som jag investerat i blev också godkänd med acklamation. Alltså, så cool! Med blåa sugproppsfötter! Grynet sög fast och ploppade loss och borstade tänder som om det vore det trevligaste man kunde tänka sig. Faktum är att det borstades tänder ett flertal gånger under besöket och varenda gång skulle mormor också borsta, alltså tandläkarna i familjen borde gråta av fröjd vid åsynen av detta entusiastiska tandborstande. Nu befinner de sig ju i Karlstad, så de får helt enkelt njuta av att höra om detta på lite avstånd så att säga.

Söndagsmorgonen randades lite svalare och lite fuktigare men inget hindrar ett Gryn och en mormor och en Loppa, så efter frukost (och lite mer tandborstning) traskade vi iväg till Stadsparken och gungade och klättrade och hälsade på lite andra hundar och undrade över varför alla ligger hemma och sover en söndagsmorgon vid 07.30 när man kan vara ute och leka? Märkligt.

Efter lite lekutställning om Alice i Underlandet på Kulturen traskade vi sedan hem igen och var lite kulturella hemma - Grynet visar stora artistiska anlag och ritade med schvung och entusiasm!


Nu känns det lite tomt här hemma, det gör det. Lite lugnare kanske, men avgjort tommare. Fast jag har ju väldigt välborstade tänder, det är ju alltid en liten tröst.2 kommentarer :

  1. Vad fin koftan blev, förstår att knapparna blev till belåtenhet...och tandborsten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I synnerhet knapparna och tandborsten tror jag :-)

      Radera