söndag 1 april 2018

2-årskalas!

Det där med att vara två, det måste vara en fantastisk ålder! Allt är spännande, det finns massor att upptäcka och göra, fantasin har ännu inte satt några som helt gränser och bara the sky is the limit - allt är möjligt! Så hur kan ett tvåårskalas bli annat än som en bal på slottet; helt underbart?


Jamen bara tänk; det fanns tutor att blåsa i - som lät! Det fanns paket i massor! Det fanns ballonger! En galen terrier! Man fick ha Pippi-klänning! En gullig lillasyster! Man fick vara omgiven av en hel familj som tycker att man är det bästa som finns!

Grynet var i sitt esse och tutade och blåste och dansade runt med ballonger och sjöng om Pippi Långstrump medan lillasyster Pyret beundrande tittade på. Hon packade upp paket och fick en gubbe som klättrade nerför en stege i rasande fart och den tyckte Grynet var himla rolig. Det tyckte Loppan också som var grymt avundsjuk på alla fina presenter som Grynet fick och som försökte sno åt sig en eller annan utan att skämmas det minsta. Till slut fick maken hålla henne i ett famnen, innan hon dystert la sig på mattan i en liten minut eller två och kände sig kränkt innan hon var upp igen och försökte norpa åt sig någon annan liten sak i ett obevakat ögonblick. Inget hämmar en terrier i någon längre stund.

 Sen var det dags för tårta! Påskgul med blåbär och hallon och två fina ljus. Grynet var inte nödbedd utan stoppade glatt i sig tårta precis som alla vi andra, är det kalas så äter man såklart tårta. Pyret fick ingen tårta utan fick nöja sig med en virkad bakelse, men hon var nog rätt nöjd ändå tror jag.

Det är så väldigt bra att det nu finns två fina flickor, då räcker det liksom till för alla att busa med, bära på och gulla med, även om jag får säga att jag ser nog mer entusiastisk ut än Pyret. Fast jag tror att det kanske ändå var eftersom hon inte fick någon tårta?Sen, sen åt vi lammstek och drack vin och skålade och hurrade innan Grynet fick gå och lägga sig orättvist nog, trots att det var hennes födelsedag. Men jag tror hon var nöjd med alla presenter, alla ballonger, alla tutor och med tårta.

2 kommentarer :

  1. Fina bilder som vanligt! Du berättar precis som det var. Jättetrevligt! Så härliga barnbarn vi har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så snällt sagt! Och visst är de härliga :-)

      Radera