söndag 19 augusti 2018

I väntan på en lammgryta

I ugnen står en lergryta och gör sitt bästa för att det så småningom ska serveras lammgryta här i huset. Jag har nyss tittat lite på Nordea Masters på tv (golf, för de som inte är så himla intresserade av sånt) och det kan ju passa bra eftersom dagen inleddes med att maken och jag spelade en halv runda golf. Det är mycket uppenbart att det finns en anledning till att jag spelade med en sympatisk och förstående make på Lunds Akademiska och inte i Nordea Masters kan jag ju säga. Nåja, frisk luft är ju alltid bra. Och jag kan baka citronmuffins, det kanske inte de professionella golfspelarna kan?




Sen åkte vi upp till Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg för det var 40-talshelg där. Vi strosade runt och tittade på rosor, sen strosade vi mera runt och tittade på militärfordon och lite annat, vi fikade och hade det mycket trevligt. Fredriksdal är mest trädgårdar, men också lite friluftsmuseum, bl.a. beskådade vi en gammal tandläkarmottagning och med två tandläkare i familjen så tog vi en bild som ett litet tips inför en eventuell framtida egen mottagning.

Vi har haft nöjet att träffa självaste tandläkarna i helgen också, eftersom de gjorde en liten mellanlandning på väg mot sydligare och varmare nejder, och då passade vi på att ha hela konkarongen här; barn och barnbarn och hund och allt. The more, the merrier, så är det ju bara. Och det finns inte minsta lilla bild från det, för jag var upptagen med att umgås, konversera med Grynet, laga mat, dricka vin och pussa på Pyret. Pyret fick potatis och gurka och tyckte det var toppen, både att äta och smeta in i håret. Och inte visste jag att potatis var ett sånt bra stylingmedel? Måste vara stärkelsen i det hela, kan ju vara bra att veta när man behöver ha lite fjong på hårtestarna.
Lördagen inleddes sedan med en solig morgonpromenad. Loppan och jag traskade ner till Stadsparken medan resten av sällskapet snarkade fridfullt. Solen sken så vackert i fontänen att jag var tvungen att ta en bild... men vänta nu, sol och vatten i all ära, saknas det inte något? Hm...tänka, tänka... Det saknas ju en aussie!

- Hoppa upp och posera tjusigt! uppmanade jag Loppan.
- Jag vill gå och titta på hönsen, svarade Loppan då och var lite motsträvig, men till sist hoppade hon  upp på kanten när jag lovade att hon skulle få titta på hönsen efteråt.
- Ta bilden snabbt! sa Loppan och var inte särskilt samarbetsvillig får jag nog säga. 

Sen knatade vi hem, åt frukost och vinkade farväl till sonen och svärdottern (-in spe, men snart smäller det!) och så tog vi igen oss lite i soffan i trädgården. Då ringde dottern och ville bjuda på glass på PerTutti och det tackar man ju inte nej till!

Grynet var avgjort pepp på glass och valde och valde; hallon eller choklad? Hallon eller choklad? Det blev choklad. Som synes. Pyret fick ingen glass, och ingen potatis heller när jag tänker närmare efter, men hon var glad ändå.

Så det har varit en bra helg (igen!) och jag känner att med lammgryta på gång så kommer nog avslutningen att bli bra också.

Men nu hinner jag inte blogga längre, för nu ska jag gå och träna lite med Loppan. Runda koner, komma i fotposition, gå slalom, snurra och lite sånt som kan vara bra. Fast jag tror att Loppans uppfattning om det hela är mer att manipulera matte till att dela ut belöningsgodis.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.