onsdag 29 augusti 2018

Inte så mycket ha!

Dottern, som är en rejäl och rekorderlig dotter, och som dessutom har ärvt en gen eller två av sin far, sms:ade mig när hon läst förra inlägget och undrade vad det var för Slepiner-valpar jag träffat; 8 valpar och 64 ben, liksom? Det var ju bara att krypa till korset och erkänna att det blev lite fel i pluttifikationstabellen där, jag skyller på att jag precis skrivit om 8 kroppar och 8 svansar, lätt att man då liksom går vidare i åtta-tänket. Men nix, valparna hade precis rätt antal ben som alltså är fyra (4, för att ytterligare förtydliga - eller möjligen "fyrtydliga?"). 32 således.

Så ja, dottern hade rätt och jag hade fel, även solen har sina fläckar.

Men sen gick jag där och tänkte att det kan jag ju blogga om och så kan rubriken vara "Särimner?". Åh, detta blir ju finemang! tänkte jag och hamrade loss på tangenterna. Men sen slog det mig att jag måste ju vara lite källkritisk, så jag googlade ju Särimner, för något skavde liksom, något kändes inte rätt.

Och då kom jag ju på att Särimner, han hade ju inte alls åtta ben, tvärtom tillagades han och åts upp varenda kväll, ett öde som man, inom parantes sagt, inte önskar dessa gulliga valpar.

Aha! dottern har fel!! tänkte man självbelåtet då, och döpte raskt om inlägget till "Särimner?! Ha!" och tänkte vara lite lagom spydig och sarkastisk, sådär som mammor kan vara ibland.

Som tur tog jag mig ändå för att kolla källan för att inte i sann Trumpsk anda sprida fake news över den skånska nejden och källan, det var ju dotterns sms det. Och tänk, då visade det sig att jag liksom fabulerat ihop hela det där med Särimner, för den Rekorderliga och Korrekta Dottern hade ju skrivit "Sleipner-valpar". Och Sleipner, han hade ju åtta ben.

Så inte så mycket ha! över det hela känner jag. Och jag känner att jag kanske inte framstår i min allra bästa dager här som den som skriver en faktamässig och superkorrekt blogg? Men jag har ju en gullig hund i alla fall, så man får väl läsa min blogg för att njuta av bilder på henne då och strunta i alla o-fakta som jag lättsinnigt sprätter omkring mig.

4 kommentarer :

  1. Ja mig lurade du i alla fall - jag läste 64 ben och tänkte 8x8 ja det är ju 64 och så var det bra med det :-) ! Tur att dottern din håller ordning på ben och sådant. Kram från syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en himla tur att jag har en sån rekorderlig dotter!

      Radera
  2. Ha, ha, ha - du är rolig du! :D
    Mvh Jenny

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.