söndag 12 augusti 2018

Sommarhelg


Äntligen har det kommit lite regn och temperaturen har blivit lite mer behaglig för oss som inte har en inre medelhavsbo som blommat upp i värmen - Loppan och jag har njutit av lite svalare promenader som inbegripit mer hopp och studs än vad som orkats med när det var runt 30 grader.

Förutom hundpromenader så har helgen inneburit en hel del annat; bland annat fick vi finbesök av Grynet och Pyret när deras mamma och pappa skulle gå ut och äta på kvällen. Grynet tyckte att vi skulle gå upp på vinden och hämta bullar, för nu vet hon att på mormors vind bor inga spöken, däremot finns det kanelbullar i frysen där... fast nu hade ju mormor inte bakat på ett tag så det var sorgligt tomt på kanelbullar. Grynet blev dock inte avskräckt utan tyckte att då kunde vi leka med leran i stället och hon och morfar kavlade och tryckte ut, alltmedan Pyret såg beundrande på.

Sen kom Grynet på att hon hade ju en tatuering att visa upp; fotografera den mormor! tjoade hon, och sen skulle jag fotografera hennes fot och ben instruerade hon och det är minsann inte det lättaste kan jag säga eftersom Grynet är ett kvicksilver och är mer för att komma på uppslag till vad mormor ska fotografera än att sitta stilla och agera modell.

Pyret tyckte dock att skulle det inte bli någon mat på det här stället, vavava? Bli bjuden och sen inte få något, är det gästfrihet det? undrade hon. Så hon fick mosad potatis medan Grynet studsade runt och man lite i förbifarten fick slänga in en bit kycklingbiff eller lite macka i ungefärlig riktning mot munnen. Hon har liksom inte ro att ödsla tid på att sitta och äta, när det finna så mycket man kan hitta på.



Normalt sett brukar vi titta lite på Pippi när Grynet är på besök, men nu är det ju EM i friidrott så morfar passade på att introducera detta för barnbarnen och Grynet konstaterade att jahaja, det sprangs ju fort och ibland hoppade man över saker medan man sprang och tja, det är väl ungefär det som det går ut på tänker jag.

Och så blev det lördag och jag tänkte gå på stan och köpa en klänning eftersom den här sommaren som tillbringats i linnen och mjuka klänningar som inte sitter åt har liksom gjort att det stramar både här och där... men nu kom jag inte hem med någon klänning utan en illrödorange jacka, som det kan gå.



Något annat som är rödorangt (alltså, detta ser ju för märkligt ut, hur ska man stava till det här, månne?) är kräftor. Syrran och Zoya kom på middag och vi åt kräftor av ovannämnda kulör och sen åt vi wästerbottenpaj och så blev det citronpaj efter det... och efter det satt vi mest i soffan som ett gäng boa constrictorer som just varit på julbord och ätit varsin helstekt spädgris ungefär. Det var en mysig kväll!

Jag stickar på min Elspeth cardigan och jag måste säga att garnet, det är ett av de trevligaste garn jag stickat med på länge, även om det inte är så där riktigt rivigt och strävt som jag egentligen gillar, men det är ändå rejält ullgarn och ljuvligt grönt och tweedaktigt och det är nästan så att man längtar tills november så man kan klä sig i yllekofta... men bara nästan. Och förresten så har jag ju bara knappt stickat färdigt ryggstycket, så än återstår det massor av aviga-å-räta att sticka innan vi närmar oss en färdig kofta.




2 kommentarer :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.