fredag 21 september 2018

Nu är vi fredagspeppade!

Fredag. Vilket vackert ord! Och förvisso har SMHI varnat för regn och storm som ska dra in, men solen kan ju skina lite inombords i alla fall. Om inte annat kan man ju se tillbaka på gårdagen när solen verkligen sken och jag fick hedersuppdraget som mormor att hämta på förskolan. Ibland har man tur!

Så vi åt mellanmål, läste böcker, bäddade med alla kuddar vi kunde hitta, plockade fallfrukt och spelade fotboll. I alla fall Grynet ser ju absolut proffsig ut som fotbollsspelare, med en alldeles egen och fashionabel stil! Som tur är finns det ingen bild på undertecknad, och det ska vi nog vara glada över. Zlatan hade inte fått skrämselhicka och känt sig hotad som fotbollskung om han sett mig kan man konstatera. Möjligen om han sett Grynet såklart!

Fallfrukt plockade vi också upp. Mormor körde med gammal tradig sätt och plockade upp äpplena för hand och slängde i en korg. Grynet skakade medlidsamt på huvudet och rände iväg och hämtade en snöskyffel och en liten räfsa. Man skulle plocka upp varje äpple, lägga det på skyffeln och sen kunde man slänga det i korgen. Det blev ju onekligen mer stil över det, även om det möjligen tog lite längre tid. Man ska ju inte stressa sig igenom livet sägs det ju, så jag körde väl snöskyffelmetoden medan Grynet räfsade, och det kan man ju onekligen bli lite småsvettig av.

Sen kom Pyret och pappa hem och Grynet klädde på Pyret en liten haklapp bakochfram, för så gör fashionistor, har sin egen lilla touch på det hela.
Men det var igår det, och nu är det fredag och snart blir det mat, och liten muffins och kaffe och kanske ett glas vin? Loppan är också nöjd, hon har varit med på möten på jobbet och det tycker alla är synnerligen bra, stämningen blir liksom automatiskt på topp med en raggfia på plats.

Sen hade vi besök av ett regionalt skyddsombud som skulle kolla vårt Systematiska ArbetsMiljöarbete (SAM, för oss i gamet), och även han insåg ju att med en sån gullig kontorshund så finns det minsann inget att klaga på vad gäller arbetsmiljön!

Möjligen hade det varit annorlunda om vi varit ekorrar, för ekorrar dem vill man gärna jaga lite tycker Loppan. Dock har ju de små korrarna vissa fördelar som att snabba som vesslor pila upp i träd. Kvar på marken står Loppan och tjoar - kom ner och lek med mig!

Fast det gör de aldrig. Ekorrar är nog klokare än man kan tro.

2 kommentarer :

  1. Ja tur har du får hämta barnbarnet��. Hälsn Farmor

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.