söndag 23 september 2018

Tredje gången gillt

Det är onekligen lite höstkänsla därute och det triggar de där "nu-ska-vi-boa-in-oss-och-ha-det-mysigt"-känslorna. Hur boar man in sig bäst om inte med en nybakad kaka i näven? Alltså har jag bakat. Först bakade jag en kardemummakaka. Den blev liksom lite torr tycker jag nog? Och lite för söt. -Aha! tänkte jag då för inte ska man låta sig övertrumfas av en kardemummakaka, så lätt ger jag mig inte. Ånej. Således bakade jag chokladkolakakor. Men de blev inte riktigt sådär sega som jag vill ha dem, goda jodåförallandelar, men lite väl torra de också.

- Jamen herredumilde! tänkte jag då, - hur svårt ska det vara egentligen?! Så då bakade jag muffins av engelsk typ (allt som är engelskt är bra!) från Annas kakbok. Ja alltså, det är faktiskt min kakbok, för jag har ärligen köpt den på antikvariat, men den heter Annas kakbok. Sådär, det var skönt att få rett ut det.


Det skulle egentligen vara blåbär i men nu har jag inga blåbär så då fick det bli nutellafyllning istället i sann Cajsa Wargsk anda. Tredje gången gillt. De satt som en smäck!

Det är ju ännu mysigare att fika när man varit ute och andats skogsluft tidigare. Maken såg i och för sig ut att njuta ändå, men Loppan och jag, vi hade varit ute i klorofyllen och traskat runt i skogarna vid Silvåkra. Höstpromenader med raggigt sällskap, finns det något bättre? Jag har svårt att tro det, i alla fall om man rundar av promenaden med lite nutellamuffins och en kopp te.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.