tisdag 23 oktober 2018

Höstliga aktiviteter

Idag vaknade vi till regn och rusk - vilken lyx att bara kunna dra täcket över örat och sova en stund till! Loppan? Alltså, hon är inte den som steppar och vill ut det med det första på morgonen, så hon knoppade också in en stund till. Men nu, nu har vi varit ute och traskat runt och snart ska det bli te och stickning. En stilla dag inomhus, det känns inte dumt alls faktiskt.
Jo för vi har varit alldeles väldigt aktiva de senaste dagarna, och vädergudarna har varit på vår sida! I söndags var vi med på företagets årliga golfbatalaj där vi slicear och hookar oss fram längs fairway i allsköns samförstånd. Duktigast av oss alla var nog Loppan som skötte sig alldeles utmärkt som golfhund får jag säga. Scoren? Tja, det var i alla fall fint väder och vi spelade på Bokskogens GK så man kunde ju njuta av omgivningarna, där bokskogen prunkade i sin finaste höstskrud. Så vem bryr sig om poäng hit eller dit? Vi avslutade med middag på Grand och sedan sov vi gott, för att vakna till ännu en solig dag som visade sig vara en måndag.

Eftersom Loppand och jag inte behövde gå till jobbet åkte vi till Haväng med Maria. Den här utflykten har i och för sig varit bestämd sedan länge och under de här senaste fantastiska brittsommarveckorna har jag gått där och tänkte i vanlig misantropisk stil att jojo, nu är det fint, men när vi ska till Österlen, då regnar det nog. Därför var det med viss försiktighet som jag plirade försiktigt med ett öga igår när det var dags att vakna. Men inte regnade det! Tvärtom skulle man kunna säga att det var så inihoppsan soligt och fint att det var en perfekt dag för en promenad längs havet.





Så då gjorde vi det. Vi vandrade och sprang och hoppade i vattnet och letade fina stenar och undersökte Havängsdösen och sa bara sisådär en 14 gånger eller så vilken fantastisk dag!!. Efter den fjortonde gången åkte vi ner till Kivik, tittade på årets äppletavla, åt stekt sill med råröda lingon och potatismos på Buhres och sen var det dags att dra sig hemåt, fulla av sol och havsluft och med lite sand i skorna.
Idag, ja då regnar det som sagt. Men det gör absolut ingenting. Inte när det finns stickning och te och en eller annan bok.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.