onsdag 31 oktober 2018

Ni hittar mig här

Under en quilt. Med en kopp te och en stickning inom räckhåll och med årets första höstbacill inombords. Ja förutom det där sista så är det ju ändå rätt så mysigt får man säga. Och man vet ju hur det är med baciller, vips! så kommer de, och vips! så försvinner de.

Som tur var hann jag och Loppan ändå med att träna agility igår, och det är så vansinnigt roligt! Det tycker vi båda, det är liksom cirkus och fest och belöningarna sprutar som konfetti hela tiden. Men man blir rätt andfådd, i alla fall matten som nog borde ha tränat lite mer själv på det där med flåset. Loppan, hon blir mest trött i knoppen efter att hålla reda på alla hopp och hinder och tunnlar och det ena med det andra.
Vi har också hunnit med att rusa runt på Revinge hed med Susanne och Lisa. Förvisso var det mest Lisa och Loppan som rusade och Susanne och jag traskade på i mer måttligt tempo. De fyrbenta avslutade det hela med ett litet dopp, vilket jag personligen inte tyckte kändes så lockande, men vem är jag att lägga sordin på vovvarnas badglädje? Vill de bada, så fine with me liksom. Tolerant som jag är.

Sonen och den blivande svärdottern ägnar sig åt att flytta. Det gör de rätt i, tycker jag. Nog för att Karlstad är väldigt fint, men ingen kan påstå att det ligger särskilt nära Lund, Nix, det blir så väldigt mycket bättre med Halmstad! Flyttlasset gick i måndags och jag gissar att de är tämligen trötta vid det här laget. Sonen har ju en väldigt svaghet för att flytta in många trappor upp utan hiss, varför vi, hans ömma föräldrar klokt brukar se till att vara väldigt upptagna när det är flyttdags. Den här gången flyttar de faktiskt in på lägre nivå, men eftersom det är professionella flyttgubbar som flyttar så kan vi liksom bara heja på från avstånd. Det tackar våra gamla ryggar för.

Bröllopet ja, herregud vad har tagit åt mig? Om bara drygt två veckor är det dags och jag har inte köpt någon klänning ännu! Alltså, detta är ju nagelbitande spännande. Jag har inte ens letat!! Är detta likt mig? Nej, det är det inte. Det måste vara min nya pensionärspersonlighet som tagit över. Förvisso har jag köpt inte mindre än två hattar eftersom jag inte kunde bestämma mig, men jag kan ju inte bara vara iklädd hatt, det är ju ändå november menar jag.

Sen har jag funderat lite på det här med bloggen. Har jag utvecklats till en sån där mormor som mest bara lägger ut bilder på sina (förvisso supergulliga) barnbarn? Blir det för mycket barn och för lite garn och hund och hattar och sånt? Kan detta vara möjligt? I vilket fall som helst så tänkte jag att jag kan ju redovisa lite vad jag har för mig om dagarna. (Vilket inom parantes sagt är den mest vanliga frågan jag får nuförtiden; men vad gör du om dagarna?! varpå jag blitt svarar att jag gör bara roliga saker).
I alla fall; jag har stickat. Hoppsan, råkade det komma med en litet barnbarnsPyre i bakgrunden? Som det kan gå.

Jag har bakat och lagat mat också, och då måste man diska. Såklart. Man kan ju inte ha diskbänken belamrad med smutsig disk, det säger ju sig själv.
Det har idkats balanskonster i min närhet också, och självklart måste detta dokumenteras; kolla Pyret går! Med hjälp förvisso, men man får ju ta ett steg i taget - och hålla mamma i handen.

Så ni ser, jag kan visst blogga utan att lägga ut femtioelva bilder på små rara barnbarn. Diskbänksrealism i sin prydno tycker jag nog.

Men nu, nu känner jag att nu går det bara inte längre, en liten fjuttig Pyrebild måste man väl ändå få lägga in?

6 kommentarer :

  1. Jag tycker inte alls det är för mycket bilder på barnbarnen/farmor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag misstänkte nog att du skulle tycka att det är helt ok! :-)

      Radera
  2. Det gör inget att det är många bilder på barnbarnen, huvudsaken att man får läsa dina underbara beskrivningar/utläggningar om vad ni gör. Hälsar Helene från Broddetorp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter bra, då kör jag på som vanligt!

      Radera
  3. Krya på dig! Hoppas bacillen försvinner snart <3
    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu tycks den ha gett med sig gudskelov - hösten är fin men knökfull av baciller! :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.