fredag 24 maj 2019

Det där med morgonpromenader

...det är inte dumt det. Kvällspromenaderna? Ja då är jag inte till min fördel. Trots att jag har i viss mån fått revidera mitt hurtiga "jag är minsann morgonmänniska, jag!" så är det ändå fortfarande så att jag inte direkt är den som slår klackarna i taket när det närmar sig småtimmarna. Då ska man sova, det är min fasta övertygelse.

Så morgonpromenaderna, det är det som gäller! Ibland har man nu ju eminent promenadsällskap som hjälper till att hålla i snöret - ibland är det mer freestyling som gäller. Rakt ut i spenaten! Då kan det ibland hända att man liksom hajar till och tänker att öööhhh.... var e' hunden? Så blir det ibland när man har en liten kamouflagefärgad vovve. I all synnerhet om man är lite disträ av sig och går där och filosoferar över litet och meningen med det hela. Jag vet inte om jag kom fram till någon mening, mer än garn och hund och make och Gryn och Pyren och barn. Och kanelbullar! Får man inte glömma, såklart. I alla fall, nu vimsade jag visst till det här. Och hur som  helst, hunden, hon är ju där i närheten där hon står och funderar över sina egna väsentligheter.
Sen promenerar vi vidare. Solen den skiner och rätt vad det är så hajar jag till igen! Ännu en fördel med morgonpromenad, då hittar man liljekonvaljer som bara står där och doftar ljuvligt. Precis som det ska, nu när det är mors dag på söndag. När jag var barn åkte vi alltid ut och plockade liljekonvaljer till mors dag, så det gläder mig att konvaljerna tar sitt ansvar och blommar just nu.
Sen traskar vi vidare och rätt vad det är är vi hemma och går ut i solskenet i vår trädgårdplätt och planterar zinniorna som jag sådde för ett tag sedan. Nu blir det spännande att se om det blir något som blommar och som jag stolt kan peka på och tala om för alla, vare sig de vill höra eller ej, att det var minsann jag som odlade dem. Det är ju ett tag sedan jag höll på med sånt, men det kändes bra får jag säga.
Nu är det minsann inte morgon längre, det kan ingen människa påstå, nej nu är det dags att gå och fixa litet fredagskäk - så då gör jag väl det, eftersom maken tagit sitt ansvar och varit nere i källaren och hämtat upp en flaska vin.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.