måndag 6 maj 2019

Om barnbarn och tårta och en eller annan ballong

Ute är det kallt. Det haglar och snöar och regnar och blåser, så till den milda grad att torsdagens noseworkträning blev inställd. Det är ju nog så bra att träna under svåra förhållanden, men om dofterna raskt blåser all världens väg och förmodligen först återfinns i nästa härad, ja då är det orimligt svårt.

Men livet har ju inte varit ren öken för det. Hur kan det vara det när det finns hundar och barnbarn och garner och tårta?

Först kom Pyret på besök! Hon knallar raskt in och vet precis var mormor har leksakerna. Nu ser ju i och för sig Pyret det mesta som leksaker så efter en ganska kort stund har mormor en hel del av bohaget utspritt på golvet. Pyret är ett modernt barn som tänker utanför boxen. Klart att man lika gärna kan placera sig själv i vagnen som att köra runt på små burkar.

Pyret är inte bara en balanskonstnär, hon är konstnär och kreativ med kritorna också! Och pricksäker! Se bara hur hon lyckas pricka munnen med lunchen!

Vi hade gäster på lördagen också. De var dock inte lika fotogeniska när de åt, så de hamnade inte på bild, även om vi hade en himla trevlig kväll tillsammans.

Och helgen var ju inte färdigfestad för det, nänä. På söndagen var det dags för Loppans treårskalas, fyller man tre då ska det vankas tårta såklart. Inte till självaste jubilaren, men till gästerna som anlände på bästa kalashumör!

- jag är kalasfin! utropade Grynet och visst var hon det! Hon hjälpte Loppan att öppna presenten, en gris.
- Piper den? undrade jag med viss bävan eftersom jag känner dottern och svärsonen och vet hur de lyckas köpa hundleksaker med de mest blodisande pip.
- Nej den piper inte, svarade dottern troskyldigt då, och jag andades ut.
- Den nöffar! sa hon sen och såg synnerligen belåten ut.

Och ja, nog nöffade grisen. Som i imperfekt alltså för Loppan satte raskt gaddarna i det lilla svinet och gjorde processen kort med nöfferiet. Mycket nöjd med sin present var hon, Loppan.

Sen åt vi tårta och Grynet hjälpte Loppan att blåsa ut ljusen för det är ju svårt att göra det från golvnivå. Pyret, ja hon tyckte att det där med tårta, det är minsann en himla bra grej! Kladdig, men bra skulle man kunna säga.




Och sen lektes det med ballonger, pysslades i pysselrummet, åts mat och borstades tänder innan det var dags att åka hem. Vid det laget sov Loppan som klubbad, det är väldigt roligt att ha kalas, men trött blir man!

2 kommentarer :

  1. Alltså de är bara sååå söta. Loppan med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte annat än hålla med! :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.