onsdag 22 maj 2019

Nu blommar det



Åh, det är en härlig årstid! Visserligen har äppleblommen tagit slut, så även vitsippor och tulpaner, men det finns ju så mycket annat som är grönt och skönt och färgrikt. Idag hade jag finbesök av Pyret och då tog vi en promenad i Botan för att spana in grönskan. Det tog sin tid för det är ju så mycket som ska göras; sortera småsten och lägga i vagnen. Hjälpa till att gå med Loppan i koppel. Springa runt under träden. Inte vilja åka vagn, nänä. Har man egna ben så går man på dem. Det är ett gammal djungelordspråk, talade Pyret om med emfas och blev som en hal och sladdrig orm när mormor försökte få henne att sitta i vagnen. Så då struntade vi väl i det, vill man inte åka vagn så vill man inte, och då tycker mormor att man kan få slippa. Det kan bero på att Pyret hade fått gympaskor, "skor" upplyste hon mormor om. Vilket begåvat barnbarn! Klart man vill gå när man har så fina skor.





När vi hade tillryggalagt en hundra-hundrafemtio meter på en 45 minuter eller så gick vi hem för att gunga och gräva i sandlådan och plocka blommor. Finns det något gulligare än ett litet barn som plockar tusenskönor? Ja jag kan då inte komma på det så här på rak arm.

Sen var det lunch och liten tupplur och Pyret somnade så snällt när mormor sjöng om trollmor och de elva små barnen och oajajajajbuff och det där - förmodligen somnade hon av ren självbevarelsedrift för att slippa ifrån olåten.

Nu är det dags för mormor också att gå och sova, förmodligen utan sång men med tankarna på hur fint det är, det där med att plocka tusenskönor.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.