onsdag 1 april 2020

Värt att fira!

Alltså, onsdag eller ej. Coronainställd knypplingskurs eller ej. Ikväll blir det vin, för kolla vad som ligger där! Makens avhandling, no less. Drygt 400 sidor av lärdom av det mest akademiska slag, och är inte det värt att fira så vet då inte jag vad som är det. Förvisso är själva disputationen lite av ett frågetecken just nu - den ska gå av stapeln i  maj är det tänkt. Men en i betygsnämnden kommer från Danmark. Opponenten från Stockholm. Eller om det var Linköping? Någon var det från Stockholm i alla fall, så vem vet hur det blir då, nu när huvudstaden är en smitthärd av rang och Danmark inte släpper vare sig fan eller opponenter över gränsen? I vilket fall som helst så är Självaste Boken klar!
Köket är inte riktigt klart. Men nästan, och alla väsentliga funktioner finns, så det känns också bra. Bullar har det ännu inte blivit, men shortbread har knåpats ihop. Ibland behöver man lite shortbread när hela livet blir lite så där gungigt av alla virus och konkurser och domedagskänslor och man får lite knip i magen när man tänker på hur sårbart vårt samhälle är. Då kan det vara lite shortbread som behövs.

Och om det inte ens hjälper med shortbread, ja då får man ta till det tunga artilleriet. Skogspromenad med liten Loppa och vitsippor i solskenet. Det får verkligen sprätt på livsandarna. Och sätter sig inte lika mycket kring midjan som bakverk. För säkerhets skull blir det nog ändå lite bullar till helgen. Midjemått? Vem bryr sig. När det finns avhandlingar, hundar och vitsippor.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.