torsdag 23 september 2021

Hygge

 Nu kan man ju undra om jag blivit galen? Sitta här och prata om "hygge" när jag a) inte är dansk (om än gift med en halvdansk), b) det regnar på tvären och blåser så att man får ta i när man går ut för att inte hamna någon helt annanstans än där man tänkt sig.

Men då tänker jag ändå att det är faktiskt väldigt mycket "hygge" att sitta här inne, där det vare sig blåser eller regnar utan bara är varmt och ombonat. Förvisso ska jag snart ut med Loppan på sista kvällsrundan, men den blir bara runt kvarteret, för Loppan har fått sitt idag. Träning i rallylydnad i regn och hård blåst, då blir man minsann trött. Både Loppan och jag. Till min stora förvåning var hon, trots regn och blåst och att hon såg ut som en blöt golvmopp, synnerligen duktig och fick pris eftersom det var avslutningstävling. I och för sig fick alla vovvarna (och mattarna) pris och det tycker jag är bra, alla gör ju sitt bästa. Mitt pris åt maken upp. Inte för att han är någon fakir som käkar småspik, utan för att det var choklad och jag äter inte sånt - men det gör maken. Maken tycker således att det är himla bra när vi har avslutningstävlingar.


Att sitta inne en kulen kväll och äta pasta med spenat och svamp och ett litet glas rött därtill - det är minsann hygge så det räcker och blir över, det tror jag till och med att vårt danska broderfolk håller med om.


Måhända tyckte Loppan att hon fick alldeles för lite av den där pastan och parmesanen - men jag tror hon var nöjd ändå med sin dag.


Och nu ska vi snart traska ut i blåsten. Men jag håller mig varm med den inre bild jag har framför mig, den som sonhustrun skickade igår av Kickan, som nu sportar ögonfransar av långt och tjusigt slag. Dessa har hon inte ärvt av sin farmor kan jag säga. Som tur är har hon inte heller ärvt farmors rödsprängda ögon (som dock är betydligt mindre blodröda nu, mer lite åt det tjusiga rosa hållet).

Nyligen har jag pratat med dottern i telefon också, medan jag sprätte pasta omkring mig - man har väl simultankapacitet! Då påtalade jag att det var ju alldeles för länge sedan jag fick foton på Grynet och Pyret, så jag hyser visst hopp om att det ska ramla in sådana också vad det lider. Och då, då är det hygge i kubik vill jag lova!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.