torsdag 2 september 2021

Att fira en födelsedag

 Nu har det blivit september, sommaren har kommit tillbaka som en bumerang och i september, ja då fyller jag år. Det är sen gammalt. Med förfärande regelbundenhet blir jag ett år äldre för var september som går. Nu var det ju lite osäkert hur det skulle bli firandet, med en infekterad make och sådär, men maken, han skärpte väl till sig och blev feberfri häromdagen, så nog har jag blivit firad idag!

- Vill du ha frukost på sängen? undrade maken igår kväll och såg ohemult lättad ut när jag vänligt, men bestämt, tackade nej till det schangdobla erbjudandet. Smulor i sängen? Utspillt te? Nej, det är inte min melodi. Däremot blir man ju glad när maken öppnar ett sömnigt öga på morgonen och kärleksfullt utbriste i ett "grattis på födelsedagen, nu är du en tvättäkta pensinonär!" innan han raskt somnar in igen.




Loppan och jag, vi somnade minsann inte om. Nej, vi packade fika och drog ut i spenaten med labbeLisa och Susanne. En mycket bra inledning på födelsedagen, efter makens gratulationsutbrott på morgonkulan. Vi traskade runt och sen tog vi en fika med fin utsikt över Lundaslätten. Varmt och somrigt och man kunde haft det värre. Mycket värre.

Men sen fick vi ändå köra hem, för då var det ju dags för nästa utflykt, nämligen till hundkurs. I rallylydnad den här dagen.



Loppan var lite trött efter att ha busat med Lisa, så hon höll sig i skinnet den här gången. Till skillnad från i måndags när hon lyckades få fräs på 5 hundar som for runt som popcorn på träningsplanen, yra av spring i benen och allmänt glädjefnatt. När vi hade vänt och legat och suttit och snurrat runt och haft vänster ingång och sitt framför och serpentinat och allt vad det var, ja då var det dags att åka hem och hoppa in i duschen, jo för då var det dags för nästa förlustelse! 




Maken hade nämligen bokat bord på Alice och Katten för ett afternoon tea och vis av erfarenhet hade jag därför bara ätit en banan till lunch. Man måste ju ha plats för bubbel och scones och snittar och sånt!


Så vi åt tills våra respektive magar stod i fyra hörn och sen strosade vi i mycket sakta mak hem genom ett sommarfagert Lundagård. Nu tror jag inte att jag behöver äta någon kvällsmat i kväll. 

Som födelsedag betraktat får den här ett stor stjärna i kanten!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.