torsdag 30 september 2021

Loppan är typisk

 

Här ligger en trött, nöjd och något fuktig Loppa som varit på träning i vårt härliga, men tämligen blöta, höstväder. Rallylydnad stod på programmet och ibland trasslade vi i oss, ibland blev det spjångstuds när det skulle vara marsch och emellanåt gick det riktigt bra. Så nu är Loppan nöjd och jag är också nöjd som druckit lite te och ätit en kanelbulle. Ibland är man verkligen värd en bulle och så var det idag!

Loppan och jag, vi är medlemmar i Svenska Terrierklubben. Loppan för att hon är just en terrier och jag, för det är jag som får betala medlemsavgiften.

I senaste numret av Terrierposten, ja där var det en utmärkt rasspecial om just australisk terrier. Fullt av fina bilder och text, och nog för att det kan vara roligt att läsa om bedlingtonterriers och norfolkterriers och en himla massa andra terriers, men extra roligt är det ju när man vill skriva om vår ras, som är en ganska liten ras.

Och det var då som jag upptäckte att Loppan, hon är minsann en utmärkt och typisk representant för sin ras!


"...eller ligger med huvudet på ens fot." Jomen, nog för att Loppan ligger på sin fotpall på bilden ovan, men hon ligger mycket gärna på ens fot. Varmt och gott, i synnerhet nu när temperaturen blir svalare.  Mycket annat stämmer också;  väldigt alert, lättlärd, fungerar bra i grupp, lekfull - jajamen!

Vilken tur att jag råkade få syn på en australisk terrier, då när var dags att hitta en värdig efterföljare till Huliganen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.