tisdag 17 maj 2011

Bara för att förekomma

Ikväll ska Ellenmamman och jag hem till syrran för lite fika, lite prat och lite handarbete. Virkning står på agendan. Själv började jag virka nya rutor på en altan uppe i Piemonte... nu befinner jag mig inte i Piemonte, vilket främst märks på att det regnar som sjutton och är ca 8 grader varmt. Eller kallt, hur man nu väljer att se på saken.

Nu är det också så att vid kvällens flit kommer även 1 st Ellentös och 1 st huliganhund att närvara. Detta får mig att tvivla på att det blir så värst mycket resultat att visa upp, därför tänker jag nu förvåna omvärlden med att förevisa ytterligare ett färdigställt projekt!! Jajamensan, jag har slagit till igen.

Det blev ju aldrig någon grön schal stickad eftersom mönstret och jag liksom inte var kompatibla. Därför repade jag upp det som var stickat och virkade i stället en schal. Mot alla odds så har den nu blivit klar! Märkligt nog är den grön. Hur nu det gick till. OK, kanske inte klargrön. Mer liksom gråblåmelerat grön.


 
Alltså, blir man inte rent tårögd av beundran? Jag bjuder på en närbild också! Sån är jag, generös och sådär. Av en märklig slump så blir närbilden inte av något ställe där jag virkat fel... så kan det gå när inte haspen är på.


Fast nu undrar jag bara - hur kunde det komma sig att min hårdkokta huligan/ros/tulpan/makeblogg utvecklades till en handarbetsblogg? Är inte det märkligt, så säg?

Sen undrar jag också, som sagt, hur mycket som verkligen blir virkat ikväll...

8 kommentarer :

  1. Hur det än kom sig att din blogg utvecklades på detta trevliga sätt så är jag väldigt glad!
    Varför nöja sig med bra, när det kan bli bättre?
    Nu kommer en lite pinsam följdfråga:
    Din sjal. Den är Underbar!!!
    Var hittar man mönstret?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack Jennie, vilken bra smak du har! ;-)

    Maja; det har du ju väldigt rätt i, så klart! Inte pinsam alls, jag har hittat mönstret på Drops design, här: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=130&d_id=32&lang=se (fast jag använde ett tunt alpacka-garn, eftersom det var det jag hade hemma).

    SvaraRadera
  3. Vad imponerad jag blir! Vad är det egentligen som tagit åt dig, med att hålla på och avsluta projekt och liknande?

    SvaraRadera
  4. Den är jättefin!

    Och med facit i hand kan jag ju avslöja för nagelbitande bloggläsare att det blev INGET virkat för stackars Huliganmatten. Hon fick enbart springa efter Ellenungen. Däremot fick Ellenmamman virkat några varv på en ny typ av grytlapp som Huliganmatten tidigare visat upp i bloggen. Dock blir Ellenmammans grytlapp ca 400 ggr fulare än Huliganmattens.

    SvaraRadera
  5. Emelie, ja inte vet jag! Det känns nästan lite skrämmande, lite.... så INTE jag på något sätt?

    Anna-Karin; Jag tror de kommer att bli fabulöst bra - de kommer att pryda sin plats i Grytlapparnas Hall of Fame, you mark my words! Och du - vem behöver virka när Ellen är i närheten? Och tänk så bra kondis man får!

    SvaraRadera
  6. Snyggare än snyggast. Så kan sjalen beskrivas med tre enkla ord... Avundsjuk? Nej, inte alls ;-).

    SvaraRadera
  7. Angela, tack! Det är helt ok om du är lite avundsjuk... jag är ju grymt avundsjuk på dina fotokunskaper och ditt galoppörridarmod!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.