torsdag 19 maj 2011

"Varför tar du inte bara med dig kartboken?"

Imorse la jag ner lite extra möda på min apparition; avgjort strikt skjorta och snörpigast möjliga frisyr. Maken hickade till lite när han såg mig och undrade lite försynt varför jag var så utstyrd? Då förklarade jag för honom att VD och jag under dagen skulle ha ett möte med fastighetsbolaget. Och fastighetsbolaget, det är liksom en ren och skär inkarnation av slemmiga och hala ålar. Alltså gäller det att liksom sätta ner foten från början och helt enkelt injaga lite skräck i dem.

Och då sa ma.... men nej vänta, jag måste nog förklara lite bakgrund här känner jag.

Tänk er en avsevärt ynge make och en avsevärt yngre matte som tillsammans med tvenne barn (dottern och sonen) åkte på en kombinerad tält- och bed&breakfastsemester till Skottland när ovannämnda tvenne ätteläggar var 2,5 och 4 år gamla. Tänk er att det regnade varje dag. Att det vältes ut mjölkglas över stora delar av Skottland. Tänk er "jag är kissig!", "är vi inte framme snart?" varannan minut, tänk er bilsjuka barn. Regn. Som sagt. Och ja, jag erkänner; jag klippte till maken med kartboken i bilen. Lika bra att inte hymla med det.

Om något barn mot förmodan läser denna blogg: Nej, det är INTE ok att slåss. Aldrig någonsin. Inte på makar, inte på andra människor heller. Inte ens med kartböcker. (Även om man ändå kan tycka att det har ett lite försonande pedagogiskt drag).


Sedan dess har jag faktiskt inte slagit maken. Men så åkte vi ju till Italien nyligen. Vis av erfarenheten hade maken införskaffat en GPS så någon kartbok behövdes ju liksom inte... men jag ville ändå se en kartbild framför mig och inte bara lyssna till "om 2 km håll till höger och sedan sväng direkt till vänster". (Faktum är att GPS-damen vid ett tillfälle blev helt wild-and-crazy och mitt ute på motorvägen upp mot Piemonte helt plötsligt tjoade "Gör en U-sväng!!". Då totalignorerade vi henne faktiskt, någon måtta får det ändå vara). I alla fall, jag vände mig om och tog kartboken från baksätet och tja, då råkade jag liksom dänga till maken. På ett helt icke-aggressivt sätt vill jag påpeka, men maken han hävdade ju med en gång att nu var jag på gång igen, att slåss med kartböcker.

Så det var väl därför han sa det. "Varför tar du inte bara med dig kartboken?".

Not: Kontraktet ska skrivas om. Om det beror på skjortan, frisyren eller det faktum att jag i min bokhylla på jobbet har en världsatlas av gedigna proportioner vill jag låta vara osagt.

9 kommentarer :

  1. Ha ha ha ha!

    Du får ta med kartboken på nästa löneförhandling - det verkar ju vara ett vinnande koncept!

    Tillverkar de inte gps:er, förresten, där damen säger "Vid nästa avfarten, däng till maken i huvudet med atlasen!"? För då hade ju din nästa födelsedagsgåva varit given.

    SvaraRadera
  2. Ha, ha! Inte visste jag att du var så argsint av dig ;-). Men i de lugnaste vatten...

    Själv har jag aldrig någonsin klippt till min make, vare sig med kartboken eller något annat tillhygge. Dock har jag vid ett tillfälle råkat kalla honom för "gubbjävel!!". Det lär jag inte få något Nobelpris för...

    SvaraRadera
  3. Jag har haft lust att klippa till GPS damen meddelas från denna källa! Hon blir ju helt wild & crazy om man inte lyder, helst INNAN hon sagt var man ska...Jämt vill hon göra U svängar...Fram för kartböcker och ilskna fruntimmer, de leve HURRA HURRA HURRA!

    SvaraRadera
  4. Skrattar så tårarna rinner...

    Du har ett helt underbart sätt att beskriva något som starkt påminner om en resa exxet o jag gjorde en gång för läääänge sedan.... Fast jag hade ingen kartbok, bara ett sånt däringa kartblad man på den tiden kunde få gratis på mackarna. Enda effekten av den smällen blev att kartbladet blev flera mindre kartblad så att säga...

    Ninnie

    SvaraRadera
  5. Det där med humör och temperament är en historia för sig. I de lugnaste vatten...
    Uppfattar mig själv som väldigt tålmodig, men vid några tillfällen har det tänt till...
    Tänk så mycket vatten det egentligen är i en dänkflaska!!! Om så denna flaska kastas i golvet av en ilsken sömmerska så blir det mycket plastbitar att plocka och vatten att torka!!!
    Kan tillägga att det var INTE sömnaden det var fel på!!!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hahaha, ojojoj, pust! Jösses vilket gott skratt jag fick mej:-)
    Tänk vad många avnvändningsområden det finns för kartböcker:-)
    Kartböcker är nog något man borde ha tillgång till lite oftare. Tänk att få semester är man vill, andra arbetstider och ja allt.

    SvaraRadera
  7. Där är förklaringen till att maken är så ivrig när det gäller att gräva ner sig; han gräver skyttegrav, helt enkelt! Tack för att du inte drämde till mig en enda gång under hundpromenaden idag _ efter att ha läst det här uppskattar jag det ännu mer.

    SvaraRadera
  8. Tack för info!

    Nu vet jag att rusta mig med vit flagg och hjälm om vi mot förmodan skulle hamna i samma bil en regnig dag...

    SvaraRadera
  9. Anna-Karin; ingen dum idé alls! Det borde ju ge mig en rejäl löneökning kan man tycka.

    Angela; det är mycket man inte får nobelpris för.. faktum är att man mest verkar prestera saker som man inte får nobelpris för!

    Anki; du ha helt rätt! HON borde få en kartbok dängd i huvudet på sig.

    Ninnie; åh vilken tröst! Det är inte bara jag som slåss med kartböcker, det känns lugnande att veta.

    Maja, man ska välja vad man ska kasta... fast det är inte lätt när blodet svallar!

    Kerstin; ja att inte fler upptäckt detta användningsområde för kartböcker är mig en gåta, faktiskt.

    Bitte; det gläder mig att du uppskattade det. Jag hoppades särskilt att du skulle lägga märke till det.

    Larsson; hjälm är ingen dum idé alls. Jag ska föreslå maken det.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.