lördag 19 november 2011

Äntligen vuxen

Ni vet hur det är när man blir så där arg så man bara måste kasta saker omkring sig? Eller kanske det är så att ni har en mer måttfull approach och nöjer er med att rynka missbelåtet på överläppen, medan ni behärskat utbrister i ett litet "äsch då" eller "fy sjutton"?

Det har i alla fall hänt att jag dängt saker omkring mig. Smällt igen dörrar. Sparkat på döda föremål. Kanske inte så mycket på senare år, men ändå.

Idag blev åter en sån där dag när man känner att får jag inte slänga något i golvet så svarar jag inte för följderna! Den ena förtretligheten hade följt efter den andra och till slut var måttet rågat! Jag greppade närmsta glas och var på vippen att slänga det i golvet när jag plötsligt hejdade mig.

Jag insåg att inte bara skulle vi bli ett glas fattigare, det skulle dessutom resultera i en jädrans massa splitter som jag själv hade fått städa upp. Ja, jo, förvisso hade det smällt på ett sätt som lindrat själspinan något, men i alla fall - var det värt det?

Jag funderade en stund. Sedan satte jag ordentligt ner glaset igen på diskbänken. Plockade upp diskborsten och slängde den med sån snärt i golvet att den på ett högst tillfredsställande sätt studsade tre gånger innan den la sig till ro under elementet. Sedan var det liksom bara att plocka upp den.

Jag kände mig både avreagerad och (äntligen) vuxen och behärskad.

3 kommentarer :

  1. Bra gjort! Fast jag hade tagit glaset... utan tvekan...

    SvaraRadera
  2. Synd att jag inte läste din blogg tidigare idag!
    Det hade varit betydligt bättre att kasta diskborsten än att sprätta tråd motsvaranden en tredjedels trådrulle från en kvilt och sätta saxen i ett sticke!!!
    Nu blev det ju bra till slut, men vad gott det hade varit!!!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fru Sederblad; tycker du kanske jag var lite i mesigaste laget? Man kanske bara ska vara lite mer pang på, sådär?

    Maja; sprätta är ungefär det värsta jag vet! Det är nog därför jag inte syr. För om jag syr = sprätta, och det är INTE kul.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.