torsdag 24 november 2011

Ordning på torpet

Huliganen har ju nu under hösten bara gjort något sporadiskt gästspel på jobbet, eftersom han är hårt arbetande vd på Huliganens Hunddagis.

Tja, då går det ju som det går också. Folk kliver innanför dörren alldeles opåskällda och oannonserade. För vad är väl en mesig ringklocka mot en gastande västgötaspets? Tamt, skulle man kunna säga. Och vem håller ordning och reda på ost&mack-kön? Ingen alls, så då blir det ju rena villervallan framför wästerbottenosten. Tyst och fridf... jag menar tråkigt...är det.

Så nu när Zoya för tillfället ägnar sig åt ett rejält hormonsvall får Huliganen följa med till jobbet igen; och alla (nåja) säger förtjust åh, han är på kontoret idag!.

- Just det, nickar Huliganen belåtet och skäller lite extra på dem för säkerhets skull.

Han drar igång morgonlek med en gul tennisboll och tvenne konsulter så det står härliga till. Visst ni förresten att en västgötaspets kan skälla för fullt trots att han har munnen full av tennisboll? Nog är väl det begåvat?

När fruktleveranserna kommer så far han ut som en liten torped och tjoar så det hörs långt in till våra grannföretag.

Fruktkvinnan, som har hund själv, strålar som en sol och säger hej lille vän!

- Stopp och belägg, gapar Huliganen. - Här kommer du inte in, med frukt eller utan frukt. Här vaktar jag, och jag släpper bara in folk som levererar ost. Har du ost, va?

- Nix, men jag har bananer, vindruvor och äpplen, svarar Fruktkvinnan. - Och du vet väl att an apple a day keeps the doctor away?

OK då, tycker Huliganen och släpper Frukten över tröskeln, vilket ju är väldigt bra för då slipper vi drabbas av kollektiv skjörbjugg. Vilket ju är väldigt bra för då blir det många friska konuslttimmar att fakturera ut. Vilket ju i slutänden leder till frolic till den lille besten. Så nog är det bra att det finns äpplen. Och västgötaspetsar.

5 kommentarer :

  1. Härligt att höra att den lille Västgöten håller ordning på jobbet åt dig!
    En fråga bara får han bara lön i Frolic?
    Du kanske skulle upprätta ett eget lönekonto åt honom?
    Man måste ju tänka på ev. veterinärskostnader!

    Här har vi en liten Schapendoesdam som börjar lära sig att hon får betalt OM hon inte gormar och skäller på hundar som vi möter på våra promenader!
    Idag var hon rikligen belönad när vi promenerade på Skövdes torg och gator. Det skällde runt omkring oss, men inte ens en liten morrning kom över läpparna på henne!
    Hoppas att inte någon djurpsykolog
    tycker att vi fördärvar hennes psyke, men jag njuter av att inte behöva gå omvägar förbi andra fyrbenta!

    OJ, nu blev det en roman igen!!!

    Ta hand om dig OCH här hoppas vi också på barmark fram till
    23/12-11 Kl.23.00- Därefter kan det få snöa fram till 31/12-11 kl.10.00. OM man nu kan få önska sig något så optimalt och egoistiskt!!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter ju som att om du någon gång skulle behöva aptera en fälla för att fånga en Huligan, så är det ost som gäller och inte några himla valnötter.

    SvaraRadera
  3. Maja, det är faktiskt en lysande idé! Ett lönekonto till Huliganen, då kan han ju själv hålla sig med livets nödtorft. Och kanske presenta sin matte med ett litet choklad emellanåt?

    Grattis till framgångarna med Raja! Visst blir man glad när ens arbete ger resultat?

    Emelie; precis! Touché som fransosen skulle sagt. Nog för att han faktiskt äter valnötter, men inte går det upp mot ost, inte.

    SvaraRadera
  4. Jag trodde Vätten blev förolämpad över Fruktkvinnans lite nedlåtande hälsningsfras.....men så är han ju en överseende herre och tänkte förmodligen på skörbjugg han också ;-)

    SvaraRadera
  5. Another Blågg; gud vad du är klok!!! Att jag inte tänkte på det - så måste det ju ha varit!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.