söndag 13 november 2011

När det inte blir som man tänkt

Denna underbara Fars Dags-morgon traskade hunden och jag ut i ottan (självaste Fadern i huset drog täcket över örat och klamrade sig fast i Morfei armar på ett mycket bestämt sätt). Det var frost och det var kallt och det var gryning och det var alldeles, alldeles ljuvligt!

För eventuella Lundaläsare kan jag meddela att vi gick Monumentsrundan. När vi gick där noterade jag att det var massor av julstämningskapande frostiga nypon som man kunde ha fotograferat om man haft kameran med sig. Vilket man inte hade, man hade liksom greppat hunden och bajspåsarna och ångat iväg utan att tänka sig för.

- Spelar ingen roll! Jag fotograferar i trädgården när vi kommer hem sa jag till Huliganen.

Sagt och gjort, så fort vi kommit hem greppade jag kameran och galopperade ut i trädgården. Men ganska snart fick jag mig slagen. För det första hittade jag knappt några nypon, och de små skrynkliga, uppätna exemplar jag hittade hade ingen frost på sig längre.


  Men sen fick jag ju syn på den! Och i bästa Kajsa Warg Man Tager Hvad Man Hafver-stil greppade jag kameran och fotograferade denna frostiga växt ur diverse vinklar.

Skåda! Julens grönkål!



Men sen grep jag ändå av en viss ruelse - är det verkligen julstämningsframkallande, vackert och estetiskt att visa upp grönkål? Ja, jo, det är gott, det är det. Men faller man liksom i trans och känner att oh, så vackert?

Jag tittade på Huliganen, min trogne vapendragare. Han såg verkligen tveksam ut, måste jag säga.


  Jag vandrade vidare i trädgården. Och nu, nu fick jag väl ändå till det? De tappra sista rosorna stod där och huttrade och såg ut som om de fått kristyr på sig. Och rosor, det är ju nästan nypon. Pre-nypon skulle man kunna säga. Close enough, säger i alla fall jag. "Skåda inte givet nypon i munnen" skulle man också kunna säga.



6 kommentarer :

  1. Fiiina bilder!
    Tog själv in ett knippe med rosenknoppar i dag. De skall omhuldas och få slå ut i ro inomhus. Tappra små soldater som klarat frosten hittills.
    Några grader kallare är det förvisso, men vinter - icke!

    SvaraRadera
  2. Himmel vad du bloggar, inte underlig att du missade mitt svar till dig i, typ måndags. Men välkommen hem!

    SvaraRadera
  3. Fel objektiv! Icke!! Det blev ju en ball bild :)

    SvaraRadera
  4. Britta; visst är det fantastiskt att rosor, som man ju ändå uppfattar som ganska omtåliga små rackare ändå blommar långt in i november?

    Bitte; då ilar jag att svara nu!

    Larsson; men så är det också en ball hund!

    SvaraRadera
  5. Vilken fin bild på den laxrosa frostrosen! Den borde bara legat på en tårta, så vore bilden komplett!

    SvaraRadera
  6. Anna-Karin; så sugen jag blev på tårta, nu då!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.