tisdag 6 november 2012

Julklappar

Ja det är inte så att jag redan börjat fundera på årets julklappar, inte alls. Inte för att det blir så många julklappar här i huset, men någon brukar det ändå bli - och flest till Huliganen som gärna sliter upp alla klappar, oavsett om det står "till Huliganen från Tomten" på dem eller ej. Men herregud, vi är ju bara i början av november så det är minsann långt till jul.

Däremot var det så att maken och jag ikväll utnyttjat hans julklapp från förra julen. Det är oftast svårt att köpa saker till maken. Han är en man som inte har så stora behov. Ge honom lite vin, en gammal dammig bok och han är så nöjd, så nöjd. Problemet är bara att han ju ränner runt själv och köper böcker och vin på löpande band, så vad ska en stackars fru göra? Frågar man honom vad han vill ha får man bara till svar "en snäll fru" - varpå han snabbt tillägger "och det har jag ju redan".

Därför blev jag mycket nöjd i julas när jag kom på att jag kunde ge honom en ost- & vinprovning på Bengtsons Ost, den lokala ostmånglaren i tredje led. Sen så tänkte jag omtänksamt att det vore ju trist för honom att gå själv, så därför blev det två presentkort. Varpå jag ju då lika omtänksamt la beslag på det ena, för visst ville han väl gå med sin fru?

Och ikväll var det dags! Nu har vi druckit sauvignon blanc, ripasso och chateau Menota till diverse olika ostar; Brilliant Savarin, gruyere, brie de meaux, roquefort, gorgonzola och allt var det var.

Nu sitter jag här. Mätt, belåten och med ett milt leende på läpparna. Jag tänker att det var ju en lysande idé det där med presentkortet. Kanske man ska ge maken en chokladprovning i årets julklapp?

Lite, men bara lite, tänker jag också på att imorgon är det vägning igen hos viktväktarna. Men herregud, tänker jag sedan lättsinnigt, var dag har nog av sitt. Ost har sina dagar. Vägning en annan. Så är det.

2 kommentarer :

  1. Ost- och vinprovning borde man ha ofta. Typ i kväll igen.
    /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. ... och tänk om det blir så? Kanhända rentav med en liten Tokajer inblandad?!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.