fredag 2 november 2012

Fredag eftermiddag

Jag har ju länge levt ett lättjefullt liv. Känt att det finns ett lagom dos av jobb som ska göras och hyllat principen måtta i allt - ja med undantag av champagne och choklad då såklart. Det finns tillfällen när måtta är alldeles väldigt fel.

Sålunda har jag viftat adjö till jobbet vid lunch på fredagar och ilat mot hemmet, mot maken, mot hundpromenader med Huliganen, mot matlagning, mot det ena. Såväl som det andra.

Men nu är det slut med det. Jag har sällat mig till de idoga arbetarnas skara sedan jag fick en ny tjänst. Slit och släp hela fredagarna. Det går det också, det går ingen nöd på mig. I stället ilar jag hem vid 17-tiden, mot maken etc (se ovan).

Dock är det arbetstidsförkortning idag eftersom det är Alla Helgons Dag imorgon. Inte vet jag varför man måste vara ledig lite mer inför en helgondag, men vem är jag att skåda givna lediga timmar i munnen?? Nänä, glad i hågen kilade jag iväg hemåt. Och även om jag gillar mitt jobb så är det ändå väldigt trevligt att tillbringa en fredagseftermiddag hemma med saker som jag gillar att göra.

Att få rosor, till exempel. Av maken som spottat upp sig avsevärt på rosutdelarfronten på senare år. "Bara för att det inte är Alla Hjärtans Dag" som han belåtet säger, han är ju en Man Med Principer, och till dem hör att AH:s Dag, det är bara kommersiellt trams och då får lilla hustrun inga blommor.


När man tänker på det, är det ju faktiskt väldigt många fler dagar på året som inte är Alla Hjärtans Dag, så jag kan leva med den principen, det kan jag.

Sen bakade jag lite. Jag gillar att baka, det är avstressande och rogivande och så känner jag mig så präktigt husmoderlig när jag gör det. Luktar gott gör det också. Oftast smakar det gott också, och är inte det en win-win situation, så vet minsann inte jag vad som skulle vara det?

Så det blev eftermiddagste med liten muffin och dotter. Ja dottern åt jag såklart inte, jag är väl ingen kannibal heller? Nej det är så att dottern är på besök och det är också väldigt trevligt.


Just nu sitter jag här och känner dofterna från köket där maken lagar mat. Sen ska vi gå på bio och se Balladen om Marie Kröyer alla tre. Det artar sig till en bra fredag det här.

Lite belåten är jag också över att jag inte blivit sådär som man i sin ungdoms dar klagade över att ens egna föräldrar var - såna som slumrade i soffan på fredagskvällen. Nix sån är inte jag! Jag är aktiv och ute i svängen, orkar gå på bio och så... förvisso den tidiga föreställningen men i alla fall. Och det kan ju hända att jag somnar i soffan efter... kanske...

6 kommentarer :

  1. Kanhända det ja:-D kram Syrran

    SvaraRadera
  2. Men se på fan, det gjorde jag inte! Vaken till efter klockan 24, vadsadunudåvavava??? Jag är helt förbluffad själv.

    SvaraRadera
  3. Jag.är stum.........

    SvaraRadera
  4. Man kan sova på bio också... inte för att jag rekommenderar det... men man kan...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamen, själv har jag sovit mig igenom Sigrid och Isac... och sen somnade jag på Malmö Opera när vi var där och såg Les Miserables för en massa år sedan... så jag vet!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.