söndag 11 november 2012

Triumfens ögonblick

Herregud, jag gjorde det! Jag trodde inte det skulle gå. Jag tvekade. Tvivlade på mig själv. Tänkte att "nä det blir som vanligt". Jag vet ju hur det är. Full av entusiasm griper jag mig an projekt, för att sedan gripas av lika het entusiasm för ett annat projekt och lämna det första åt sitt öde.

Men nu! Det är fullbordat. Det stora stickprojektet är klart. Jag har icke låtit mig lockas på avvägar. Jag har troget avigatårätat, varv på varv på varv.

Så nu kan det inte hjälpas, nu blir det lite bildbomb det blir det. Jag är nämligen lite tagen fortfarande!

Huliganbloggen proudly presents; Makens wild-and-crazy-tröja!! Ja ni ser ju själva; två färger. Blått och grått! Och tvåfärgad krage!! Nästan (om man är generös i sitt tänkande och det tycker jag man ska vara) Fair Isle-stickning. Nästan. Jag är ingen stickerska som gillar att sticka mönster med flera färger, då blir jag lätt frustrerad och en frustrerad huliganmatte är inte att leka med. Men den här kragen, den klarade jag av, med uppbjudande av allt mitt tålamod.

Maken har snällt poserat i tröjan också - visst blev han fin?








Sen tänkte jag kasta mig över fjorton olika projekt på en gång, i rena lättnaden över att Tröjan var klar. Jag kastade lystna blickar på det fina garnet som sonen gav mig i födelsedagspresent. Det som ska bli en mössa är det tänkt. Visst är det vackert?


Men jämmer och elände! Jag saknade rätt stickor. Vojne, vojne. Hur kunde det gå så illa? Ja jag vet mig ingen annan råd än att skicka maken på stickinköparjakt imorgon. Jag får helt enkelt hålla mig ett tag till. Så får det bli.

Jag är dock inte alldeles utan garnrelaterad terapi, ånej. Jag har ju det ljuvliga garnet som jag fått av Sue och som ska bli en halsduk, nämligen en av Three Sisters Scarves, självaste nr 3. Mönstret kommer från Smoking Hot Needles och jag hyser stora förhoppingar på den - det kan ju inte gå fel när det är ett spetsmönster där själva förlagan också är grön, eller hur?



Fast sen var jag ju ändå tvungen att börja på ytterligare något nytt, nämligen ett par restgarnsvantar - när man ränner runt med hund ideligen, ideligen sliter man upp ett par vantar om året, det gör man. Sen har man ju alltid lite garnrester över. När man tänkt över dessa två faktum ihärdigt och funderande så klickar det helt plötsligt till bland hjärnsynapserna och voila! En ny vante är upplagd på stickorna.


Så jag ska nog klara mig tills maken inhandlat fler stickor, det ska jag.

Söndagen har dock inte bara bestått av garntåtar, ånej. Solen har minsann skint också, så Huliganen och jag har fräst runt och motionerat. Imorse rände vi backe upp och backe ner på St Hans backar och i eftermiddags ångade vi runt på Revinge hed med Ellenmamman och en annan god vän. Kan det bli bättre? Sol. Vind. Frihet. Motion. Livet kändes väldigt bra måste jag säga. Bilderna är i och för sig inte från i eftermiddags, eftersom jag inte hade kameran med mig, men en glad hund på grönbete ser ut så här:
























Och nu sitter jag. Nöjd och belåten, mild och blid som en västanfläkt. Fast lite hungrig, jo det är jag nog. Men jag hyser full förtröstan att även detta tillstånd kommer att förbättras på ett förträffligt sätt, jo för i ugnen puttrar just nu en porterbräserad nötstek i lergryta. Det doftar ljuvligt kan jag meddela.


Det tycker nog såväl jag, som maken, som min fyrbente medmotionär.

16 kommentarer :

  1. Mycket beundransvärt att avsluta projektet med tröjan! Hade själv en tendens att lämna en del oavslutade projekt efter mig på den tiden jag stickade.

    Stilig tröja (med innehåll) och stilig Huligan (som vanligt).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lätt hänt, det där med oavslutade projekt!
      Visst är jag lyckligt lottade med så stiliga familjemedlemmar; tröjan, maken och Huliganen :-)

      Radera
  2. Bra jobbat.Syrran! Tröjan ser kanonfin ut! Och maken med förstås:-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ganska mallig över mig själv måste jag säga.

      Radera
  3. Tycker mig ana att tröjans färger går väldigt bra ihop med makens.
    Gillar den tvåfärgade halskragen.
    Den är väldigt snygg!
    Bra jobbat!
    Det spetsstickade ser snyggt om än svårt ut!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker också han klär i blått!
      Den spetstickade är inte så svår som den ser ut kan jag avslöja (fast de första varven innan man fattat principen är ju alltid lite knepiga).

      Radera
  4. Oh the blue jumper is lovely!! And Kenth looks very handsome in it (almost as handsome as Hampus); he looks properly Swedish.

    SvaraRadera
    Svar
    1. He does indeed! And to be almost as handsome as Hampus is praise indeed :-)

      Radera
  5. Maken skulle platsa i en reklamannons vilken dag som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur?! Kanske ett nytt extraknäck?

      Radera
  6. Imponerande!!!

    Men nu undrar jag - NÄR ska du sticka en tröja till Huliganen?? Han skulle ju verkligen göra sig i blågrått!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med tanke på att vi talar om den hund som, när jag försöker sätta på ett ynka litet reflextäcke, ålar sig, slingrar sig och allmänt beter sig, allt under det att han utstöter svordomar och hotelser - ja då känns det som att en liten chic stickad tröja ligger lååångt borta.

      Radera
  7. Även jag, som ju känt Huliganen i många härliga år (och många till ska det blir), har svårt att låta bli att dra på smilbanden då jag läser Larssons förslag.

    Hå hå ja ja, är väl rätt uttryck.

    SvaraRadera
  8. Visst är färgerna vilda! Det kunde ha varit marinblått och stålgrått, tänk på det du!
    Restgarnsvantarna ser spännande ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Men sån är inte maken, nej minsann, han går utanför sin comfort zone och fnyser åt marinblått.

      ... också känner man sig så ekonomisk när man stickar upp sin garnrester. Präktig, på något vis.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.