lördag 10 maj 2014

Regn



Det är lördag och vi vaknade till regn, ett stilla vårregn men icke desto mindre ett som man blev lite blöt av. Enligt SMHI skulle det inte regna, men det bevisar väl bara att verkligheten och SMHI inte alltid har samma uppfattning om hur saker och ting ligger till.

Det doftade av syrener när Huliganen och jag gick vår morgonpromenad i de gamla villakvarteren. Nog är det något alldeles ljuvligt över syrener? Och nog är det märkligt att den syrendoft som är så underbar au naturel, så att säga, bara luktar konstigt när den är artificiell? Vissa saker ska avnjutas som de är, och syrener vill sitta på sina buskar och dofta. De vill inte plockas in och sättas i vas för då slokar de omedelbums. Och de vill inte hällas i flaskor i syntetisk form. Och vem vill det när man tänker närmare efter?


Det känns lite vilsamt att ha en lång och stillsam dag framför sig. Jag tänker mig att det ska virkas lite - projektet som jag började på i Haväng för några veckor sedan måste färdigställas, jag har en deadline! Sen har jag också en prickig kjol som ska sys klart, jo jag har tagit mig i kragen och satt igång. "Jag kan sy en kjol, jag är inte rädd" mumlade jag som ett litet uppmuntrande mantra för mig själv. Raskt klippte jag i det prickiga tycket, klipp, klipp! Lika raskt insåg jag sedan att jag klippt på tvärsen mot trådraken, men det är smällar man får ta.

Så det blir nog lite handarbetsaktiga saker. Lite matlagning. En eller annan puss på maken. Lite klappande på hunden.

Sen kan det också visa sig att det här är en sån dag som man måste baka chokladkolakakor på. Det är möjligt, det är det.

4 kommentarer :

  1. Vilka fina bilder!
    Hoppas du får just en så fin o stillsam helg som du hoppas på!
    Själv är jag just hemkommen från lite övertidsjobb, sånt måste också ske ibland:)
    Vad roligt med bröllop nästa helg! Alltid en underbar tilldragelse!
    Ska tänka på er när jag kikar på karnevalståget!
    Visst vore det roligt att ses någon gång irl, just nu har jag ingen ytterligare resa inplanerad men det blir säkert fler vad det lider. Hoppas få in även äldste sonen på universitetet i Lund till hösten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har varit en väldigt skön helg! Hoppas du slapp mer övertidsjobb sedan, det får ju vara måtta på allt :-)

      Hör av dig när det passar någon gång, det hade varit roligt! Håller tummarna för att sonen också kommer in här, det är skönt att ha barnen på samma ställe när man måste resa långt för att hälsa på dem.

      Sen hoppas vi på att både ni och vi får fint väder nästa helg! :-)

      Radera
  2. Beautiful photos! A little gentle rain can be a lovely thing.

    It sounds like a good day you have planned, although I am hoping that 'beating on the dog' is a mis-translation!

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Beating on the dog" indeed! I don't know WHAT Google translate is up to, I'd rather beat on it, than on Hampus. Hmpf!!! :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.