söndag 11 maj 2014

Vad gör man på en söndag?

När man är lite trött och lusten att städa garderober, skura golv eller damma hunden är totalt obefintlig? Ja då vet jag vad jag gör i alla fall. Jag dricker kaffe och äter chokladkolakakor med maken (jodå, det visade sig att gårdagen till all lycka var en sådan dag när man bakar chokladkolakakor, och det är ju en väldig tur när det slumpade sig så att denna dagen är en dag som passar utmärkt för lite kakfrossande). Vi sätter lite potatis, fast jag ägnar mig mest åt att bara elegant släppa ner potatisarna i fårorna som maken grävt upp, inget svettigt slit för min del, tack.

Och sen virkar jag. I mjukaste, lättaste, fluffigaste Rowan kid silk haze. Det väger ingenting. Eller jo, det gör det ju, varje nystan väger 25 gram och det är inte mycket. Hittills har jag nog virkat upp knappt 40 gram och har inte så mycket kvar.


En rektangulär schal i kärleksknutar ska det bli. Det känns som ett passande mönster till tillfället när den ska användas.

Sen skadar det ju inte heller att det är ett lätt och enkelt mönster som man bara kan virka på utan större tankemöda när man är lite soppig i hjärnan. Jodå, visst har jag virkat fel några gånger. Men då gör jag som jag brukar göra; fuskar ihop det hela och ser glad ut ändå!

8 kommentarer :

  1. Wow vad vackert!
    Hoppas potatisarna tar sig;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      ...och ja, det hoppas jag också, nu när jag slitit i mitt anletes svett (eller om det var makens?) med att plantera dem :-)

      Radera
  2. The shawl is beautiful! It looks like it's made from cobwebs for a fairy to wear.

    SvaraRadera
    Svar
    1. But luckily, no spiders in sight! :-)

      Radera
  3. Din sjal var så underbar så jag missade helt informationen om potatisarna!!!

    De senaste gångerna jag försökt att kommentera hos dig har det inte gått!
    Hoppas att det funkar nu!

    En liten undran/önskan!
    Kan du inte ta bort no.replay bloggeri dina inställningar så att man kan svara på dina kommentarer!

    Ha det nu så gott!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trist att det ska vara mackel med kommenterandet - kommentarer är ju så roligt att få!
      Jag ska se om jag hittar den där inställningen, så jag kan ta bort den - jag vill ju inte att Blogger ska sätta käppar i hjulet för interaktiv samvaro :-)
      Ha det gott själv - hittar jag inte inställningen, så mailar jag dig och frågar.

      Radera
  4. oh my goodness! i am in love, your crochet is BEAUTIFUL. i wonder if i could do this? my skills are very basic when it comes to crochet. lovely work irene :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. You most certainly could! It's really a very simple pattern, but it looks so delicate. Google "crochet Lover's Knot" and you will find a lot of instructions.
      Thank you!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.