söndag 4 maj 2014

Tillägg

Maken var inte riktigt nöjd. Maken skrynklade lite missmodigt ihop sin panna. Han såg avgjort o-nöjd ut. Och det visade sig vara mitt fel! "Kan det vara så?", frågar man sig förbluffat. "Är jag inte ofelbar?" frågar man sig lika förvånat. Svaret är "tydligen inte".

Det som fick maken att se ut som en sorgmodig mops i nyllet var det faktum att jag bloggat om det blommande äppleträdet. The blooming apple tree, dear Sue! :-)  (Ett mycket internt skämt).

Maken tyckte att jag skulle blogga om äppleträdet som blomstrar så fint. - Jamen herredumilde, det har jag ju gjort! sa jag och såg ut som att är-du-helt-dum-i-huvudet-eller?

Då visade det sig att det var fel på bilderna. Det var fina närbilder, men maken tyckte att hela trädet skulle synas. Hur skulle man annars rätt förstå det gamla äppleträdets hjärtslitande skönhet? frågade han och såg ogillande ut. I normala fall hade jag bara givit honom fingret (bildligt talat) och sagt något i stil med att vill-du-ha-blommande-äppleträd-så-blogga-själv-så-det-så! Möjligen hade jag lagt till "knäppskalle". Men nu är ju maken opererad. Han har korsstyngsbroderier över strupen, och då vill ju till och med jag vara lite snäll. Så jag gick väl ut och fotograferade äppleträdet då. Ur alla möjliga vinklar, till och med underifrån. Dock inte ovanifrån, det finns gränser för hur vig jag är, och hur synd jag tycker det är om maken.




Men nu slår det mig. Man kan faktiskt inte bara ha äppleträd (även om de blommar aldrig så mycket) i ett helt blogginlägg. Det måste balanseras upp lite.

Hade maken nu öst diamanter och rubiner över mig, så hade jag ju kunnat blogga om det. Men nu har det faktiskt varit lite snålt på diamant-å-rubin-fronten så jag slänger väl in en bild på min trofaste lille vän. Vän av Ordning säger nu förmodligen "är det ogräs som syns i rabatten?! Va-va-va??!!". På det svarar jag bara "Och?! Titta på det väsentliga i stället, nämligen en mycket stilig äldre herre".

10 kommentarer :

  1. Ja du är snäll du Irene! Det tycker jag verkligen, lite fart på mig har du satt också, det kommer, förhoppningsvis, ett blogginlägg - om stickning - inom den närmaste framtiden hos mig. Det har varit lite rörigt, milt sagt, och inte blir det bättre, min almanacka är helt full med aktiviteter iofs roliga saker men ändå, ända fram till midsommar, sen blir det SEMESTER, hehe, första veckan är tänkt att användas till röjauppochstädaochordnaalltdetdärsommanaldrighinnermed;) men sen, sen ska jag åka till ITALIEN och VILA!!
    Vackert äppelträd! Krya på maken!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser jag fram emot!
      Italien - det låter underbart! Cypressklädda kullar, gott vin, magnifik glass och delikat mat - det kan inte bli bättre!

      Radera
  2. Och visst maken hade fullständigt rätt. Att få se hela "the bl..... tree" är en upplevelse som alla ska få ta del av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bäst att passa på, för rätt vad det är har det blooming:at över!

      Radera
  3. It is a wonderful apple tree.

    I have been blogging about apple trees too, but without the handsome canine addition.

    SvaraRadera
    Svar
    1. But you could have handsome canine addtition, couldn't you? Several, in fact!
      Old apple trees are rather lovely, I think.

      Radera
  4. your apple tree is bloomin' wonderful!

    SvaraRadera
  5. hooligan is smiling! he must appreciate the blossoms too :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.