lördag 31 maj 2014

Månadsbokslut

Det finns månader som känns som en enda räcka av regniga måndagar. Februari, till exempel, ligger inte högt på favoritlistan över månader. Sen finns det månader som liksom sprätter rosenblad och guldpaljetter omkring sig, som bubblar som champagne och som är som ett enda (ljudlöst, hundvänligt) fyrverkeri!

Jag får nog säga att denna månad, denna maj, har varit av det senare slaget. Det har liksom bara vimlat av Bra Saker.


Den dentale Sonen, till exempel, har för första gången borrat i en livs levande tand i en livs levande patient! Det gläder mig att kunna meddela att såväl tand som patient mår väl, och så även sonen. Det är gott gry i den sonen! Patienten presentade den blivande tandläkaren med en vinflaska, så man får nog säga att hon gillade handlaget. Själv har jag minsann aldrig levererat minsta lilla flaska till min tandläkare.
Sen har vi ju Maken. Honom är det också gott gry i får man säga. Denne make som för några år sedan vaknade upp och insåg att nä, det var minsann inte ekonomichef han ville vara! "Jag skiter i såväl debet som kredit!" utropade han, och tillade att vad gällde balans- och resultaträkningar så lämnade de honom kall. För att inte säga iskall. Nej det var arkeologi som fick hans hjärta att klappa lite extra (förutom jag då, hoppas jag innerligt). Och nu har då denne make blivit antagen som doktorand, och ska så småningom utöka vårt bokbestånd med ytterligare en doktorsavhandling är tanken. Han må vara en doktorand som är något grånad till det yttre, men full av ungdomlig entusiasm!

Också har det då varit bröllop ju, som tidigare meddelats. Det äkta paret firar 2-veckors bröllopsdag idag, samtidigt som faktiskt maken och jag firar 34-årig bröllopsdag. Lite fler bilder får det nog ändå bli, det må tillåtas mig att vara stolt över detta vackra och glada par, jag blir så himla glad när jag tänker tillbaka på det otroligt roliga bröllopet!


Dottern har ju dessutom, förutom att ha skaffat sig en mycket trevlig äkta man (och oss en fantastiskt trevlig svärson), skaffat sig ett nytt spännande jobb i vårt västra grannland. Jodå, hon jobbar numera i Köpenhamn, vilket jag tycker är mycket klokt av henne. Jag ser framför mig hur jag tar en liten ledig komptimme någon fredagseftermiddag och åker över och inleder helgen med lite mor-dotter-shopping - visst låter det trevligt?
Själv har jag inte åstadkommit något anmärkningsvärt som resten av familjen. Mer än möjligtvis att jag köpte mig en hatt, och jag vet inte om det är så mycket att stoltsera med? Men jag har tillbringat ett par trevliga dagar i Göteborg tillsammans med syrran (mer om det en annan dag). Och nu ska jag snart avnjuta lite bröllopsdagsmiddag (34-årig) med självaste doktoranden.

Kära Maj, du har varit en hyvens månad! Det gjorde du bra! Glädjen att sprutat som en isländsk geysir åt alla håll!


 Alla bilder har, trots att vi alla fotograferade åt alla håll och kanter, tagits av Eva Hjärne och Anna Carter.


8 kommentarer :

  1. Syrran du har VISST åstadkommit något - låt vara att det kanske inte var i maj månad - men lite (drygt 30 år) flexibel får man vara. Du hittade Maken, insåg hans kvalifikationer, gifte dig med honom och sedan åstadkom ni tillsammans, ja här får du dela med dig av åstadkommandet!, dessa två fantastiska ungdomar. Och efter allt detta, och en massa massa andra braiga saker under årens gång, så är du världens snyggaste, ärtigaste maka/mamma/svärmor/syster/moster/gammelmoster på dotterns bröllop. Och hon går ju i dina fotspår: hittar en fantastisk man, inser hans kvalifikationer och gifter sig med honom! Och sonen, ja han lagar lika god mat som sin mamma kan jag intyga! Fast när det gäller att laga tänder tror jag han slår dig :-). Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det där med att lägga beslag på maken var ett av mina snillrikaste drag! - och jag tror du har rätt i att man inte ska låta mig borra i några tänder :-)

      Radera
  2. Vilken underbar majmånad ni har haft i Huliganens Hemman! Och vilka underbara bilder. Man blir lite gråtmild här i stadshuset, det blir man.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte ska man gråta, inte! Det var en vansinnigt rolig dag, inget att sitta och tjuta över. Fast jag håller med, hon är så vacker och glad, dottern, att man blir lite tårögd. Rätt vad det är, så är ni där också!

      Radera
  3. I love this post! It simply oozes happiness - so well deserved! What a lovely family and a lovely day!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Effervescent, dear Sue, that describes my feelings :-)

      Radera
  4. gorgeous photos, beautiful hat, lovely all the way around. huge congratulations to the entire family!

    p.s. your shawl!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you! It was such a happy day (and month).
      I admit I was pleased with the shawl - it turned out as I had hoped.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.