onsdag 20 augusti 2014

Mitt i veckan

Vips så är det onsdag, och man funderar lite förbluffat över vart dagarna bara tar vägen? Snart är det dessutom september och efter en lång och fantastiskt solig sommar börjar det bli avgjort höstigt; kallt, regnigt. Ja jag erkänner att jag till och med funderade på vantar när jag cyklade till jobbet imorse. Bara sådär i förbigående och jag sjönk inte så lågt att jag faktiskt tog fram dem. Det gäller att streta emot! Så länge det bara går.

Helgen som gick vara fullproppad av aktiviteter; trädgårdsmässa i Landskrona till exempel. Jag var alldeles oerhört återhållsam, men ett litet bronsfärgat gräs fick följa med hem. Det har mjuka vippor som var helt oemotståndliga. Vi besökte också Tomatens Hus, åt lunch och handlade tomater. Jag skänkte mina egna taniga plantor därhemma en tanke och rodnade lite generat; här var det tomater i långa banor, röda, gröna, gula, gredelina. Det fanns dock inte tid att stå och beundra tomaterna hur länge som helst; vi hade ju fått fint besök! Självaste sonen hade kommit för att hälsa på sina dagars upphov och även dottern och svärsonen väntades hem. Vi styrde alltså kosan mot Lund igen och jag rände iväg ut för att duka fram till kräftskiva i växthuset.


Sen satt vi där medan dagen gick mot skymning, det åts kräftor och wästerbottenpaj. Sen lyckades vi väl klämma i oss lite äpplepaj också. Vi pratade och skrattade och klappade på hundarna och hade det väldigt bra. Sen spelade vi spel från 70-talet minsann, ända tills klockan var halv tre på morgonen och då var jag så trött att ögonen gick i kors. Det kan vara därför jag förlorade. Stort. Är man inte nattuggla, så är man (inte).



Därefter gällde det att sova så intensivt som det bara gick, jo för på söndagen var det dags för namnkalas för släktens lilla nyaste medlem. Regnet hällde ner, men självaste huvudpersonen var glad och söt och hade gult paraply och prickig regnjacka. Vi sjöng om Pippi Långstrump, det planterades träd och vi åt god kinesisk mat.

En intensiv och mycket bra helg! Sen gick den över i måndag, och måndagar är ju som de är. Typiskt måndagsaktiga med andra ord. Det har regnat lite till, men när man ser skyfallen över Halland så känner man att det inte är så himla mycket att klaga på ändå.

Och nu går vi med stormsteg mot nästa helg - hoppas den blir lika bra.

1 kommentar :

  1. Vilka jättefina bilder! Både på kräftskiva, familjemedlemmar och namngiven släktig!
    Du slog mitt rekord från helgen i stanna-uppe-länge; jag gick och la mig så tidigt som kl 2. jag är ju rena barnrumpan, jag.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.