torsdag 14 augusti 2014

Vad har hänt?


I veckan alltså? Ja förutom jobbet då, som ju liksom händer med regelbundenhet ideligen, ideligen.

Sen så har Huliganen och jag varit på skogspromenad med den lilla aussie-valpen och hennes matte. Förvisso är valpen mer ung dam nu, med lååånga ben med mycket sprattel i. Det gick till så här; först gick vi Linnebjer runt vilket är en lagom runda för en äldre gentleman. Det var lagom för aussien också för hon sprang minst fyra gånger så lång, det var mycket spring i benen och pinnar som skulle dängas med och saker som skulle kollas. Emellanåt försökte hon få igång Huliganen på lite lek. - Här leks inte, sa Huliganen och traskade vidare i sin egen lilla takt.

Sen satt mattarna och pratade ihärdigt i en timmes tid så att gomseglen fladdrade, medan aussien for som en liten katapult hit och dit och Huliganen låg under bordet och filosoferade. Emellanåt kom det ner en hand och stack åt honom en godisbit, då såg han förvånad ut men tackade och tog emot. Undra på att han sedan ville ligga kvar under bordet när det var dags att åka hem; har man hittat ett bra bord där det regnar manna från himlen så har man. Dock följde han med, efter visst lock och pock, och sen var han så trött att han sov sittandes.

Igår var vi hos Ellenfamiljen och blev bjudna på hembakad pizza vilket var synnerligen trevligt en onsdagskväll så där. Det tyckte vi allihop även om Huliganen möjligen tyckte att det var lite snålt med pizza åt honom. - Du behöver gå ner i vikt, sa jag till honom då. Då såg jag blicken i hans ögon som sa "och du då?!" men det valde jag att ignorera.
Huliganen har även fått ett nytt silverhjärta av syrran! Han fick ju ett för något år sedan, men tyvärr har vi tappat det någonstans. Syrran, som är en hyvens syrra, gjorde raskt ett nytt hjärta åt hunden!

För övrigt ligger cameon på blockning nu - den är så stor att jag får blocka den bitvis. Alltså kunde jag med gott samvete kasta mig över koftan som inte alls heter Autumn Leaves, var fick jag det ifrån?! Nänä, den heter Tea Leaves, och det går ju precis lika bra. Om man nu kan tänka sig turkost te?

Och skåda nu, vad har tagit åt mig?! Sticka provlappar - har jag blivit rent förbytt? Jag känner mig oerhört rekorderlig och har nu kastat mig över själva stickningen som blir i en blandning av Arwetta och Canard, blandning av mohair och merino. Den blir otroligt mjuk. Nu ska den bara blir färdig också, och det ska den väl bli vilken månad som helst. Eller möjligen år. Ja vi får se.



6 kommentarer :

  1. Tea leaves låter bättre än Autumn leaves tycker jag! Lite mer vårkänsla på något sätt! Prova på min ära, imponerad är jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara du är imponerad så får du skriva som du vill!

      Radera
  2. Vilken vacker färg och ja oerhört rekorderligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förr använde jag rätt mycket turkos, men sen har den färgen hamnat i skymundan. Nu tänkte jag vara djärv och gå utanför mina vanliga grön-gula trygghetszon :-)

      Radera
  3. Är också imponerad!!!
    Gillar färgen på det nya!!!
    Kram/Maja

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.