söndag 11 januari 2015

Årets första - och även sista




En trött söndag. Men med definitiva solglimtar! Gästrumskvilten, min granny square-kvilt är härmed officiellt färdig och på plats i gästrummet, väntandes på gäster som behöver "snuggle" under det. Känns skönt att kunna bocka av det på listan. Det var kul att göra, möjligen skulle blocken ha planerats lite bättre, men jag är absolut nöjd. För första gången har jag dessutom gjort en mönstrad baksida, och inte bara en helt enfärgad. Okej, inte alltför avancerat, men jag blir ännu lite nöjdare, det blir jag. Jag tror jag började någon gång i oktober, och de sista stygnen syddes under finalen på Tour de Ski, så man kan väl nästan kalla den en atletisk kvilt?

Sen är ju mina första strumpor med istickad häl klar. Det här sättet att sticka hälar gillade jag - och de sitter bra på mig. Dock ska jag försöko komma ihåg att när jag stickar in en tråd för hälmaskorna så ska den vara i rejält avvikande färg och gärna i ett något tjockare garn. Det lär dock dröja ett tag till det blir fler strumpor, jag håller mycket hårdare i stickorna när jag stickar med 2,5:or och då får jag ännu mer ont i min arm.

Cameo-schalen i supersoft från Magasin Duett är också klar och ligger på blockning - alltså hur ordentlig är inte jag då?! Här radas de färdiga projekten upp som på ett pärlband. Tyvärr lär det väl inte fortsätta i samma produktiva stil. Denna schalen började jag sticka på när vi åkte till Amsterdam i november. Jag har varit mycket tveksam till garnet; det luktar, det är strävt och det är inte skönt att sticka med. Jag har dock härdat ut, för alla säger att när det är tvättat, tumlat och blockat så ska det bli värt mödan. Så det har jag att se fram emot! Färgerna är mycket okarakteristiskt dämpade för mig, men jag ska ha den på jobbet, där det är lite svalt emellanåt och då ville jag ha något neutralt.

Men det sista då? Vad kan det vara? Jo, 2014 års sista projekt blev ett litet förkläde till Ellen i 5-årspresent. Det första jag sydde 2014 var också ett förkläde till fröken Ellen, men detta började bli lite litet nu och att sy förkläde är ett snabbt och roligt projekt så det gjorde jag så gärna.
Och dagen, den har blivit ytterligare någon minut längre!

6 kommentarer :

  1. Hoppas nu verkligen att din sjal blir just så perfekt som du tänkt dig!
    Jag älskar garnet och har fått lära mig att låta det åka en sväng i torktumlaren innan det blockas!
    Då blev det lite tätare och ulligare känsla.
    Täcket är underbart och förklädet har jag lust att kopiera lite lätt till en något äldre "flicka".
    Tack för inspirationen du delar med dig av idag!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli spännande att se när den torkat helt. Kom ihåg att du skrivit om torktumling, så den fick valsa runt i tumlaren ett tag.

      Förklädsmönstret är egentligen ett fullstort, jag har förminskat det. Har själv samma modell, tycker den är lite söt.

      Radera
  2. Så mycket fint du har fått färdigt! Gillar särskilt den fina mormorsrute-quilten!
    Kramar Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tyckte den var rolig att göra, kan nog tänka mig att göra fler sådana någon gång framöver.

      Radera
  3. Svar
    1. Själv är jag mest imponerad (och förvånad!) över att jag äntligen blev klar med något :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.