lördag 24 mars 2018

Skål mormor!

Så kom de då, gästerna! Och eftersom det är inte mindre än tre förtjusande damer som fyller/har fyllt år inom närtid så måste det såklart dekoreras med ballonger! Vad är ett kalas utan ballonger om man fyllt två (eller lite fler år för den delen)? Torftigt, minst sagt. Loppan var också taggad på ballonger, men med tanke på vilket poff!, för att inte säga pang! det skulle blivit om hon fått sätta gaddarna i dem hängde jag upp dem utom räckhåll. Det tyckte Loppan var onödigt.


Men sen kom gästerna! Och Loppan blir alldeles oerhört exalterad och ja, jag vet att man ska träna så att vovven sitter där fint och säger "välkommen kära gäst". Vi är inte riktigt där, kan man säga. Vi är rentav så långt ifrån "där" att man får med handkraft hålla fast den fyrbenta värdinnan. Den minsta lilla gästen sov sig obekymrat genom allt tumult. Sen blev det paketer och någon (med fyra ben) ville också ha och försökte ogenerat sno åt sig bajsboken som Grynet fått av morbror och moster, den som handlade om mullvaden som fått en bajskorv i huvudet när han stack upp huvudet. Mycket intressant tema för en tvååring kan jag rapportera!

De andra damerna fick andra presenter med mindre bajs-tema och sen var det dags för mat. Grynet var på strålande humör och multi-taskade som ett modernt barn, hon ritade, åt laxtoast, sorterade knappar, och tog sig en liten Pippi-paus medan vi andra som är lite äldre och inte så flexibla mest satt stilla och åt. Jag älskar att ha hela familjen samlad kring bordet, få trycka i dem laxtoast och revbensspäll och ett eller annat glas vin. Pyret? Ja hon tog det mest lugnt och sov sig igenom det mesta när hon inte serverades sin egen mat.Det är väldigt roligt att ha ett litet barnbarn som börjat prata som en liten kvarn - jo för då får man rätt som det är höra "skål mormor!" Och då skålade vi såklart, i vin/vatten och det var minsann allra första gången någon sagt "skål mormor" till mig - sannerligen ett minnesvärt ögonblick!

Och sen kom tårtan. Med två ljus och Grynet hon blåste, "pffft" och sen åt hon tårta som om det inte fanns en morgondag ända tills de småsnåla föräldrarna tyckte att det räckte och då övergick hon till hallon och sen, ja sen var det dags för tandborste och pyjamas och så småningom ramlade vi alla i säng och det var en finfin fredagskväll som kommer att stanna länge i minnet.
 

Och nu har sonen och svärdottern åkt hem till Karlstad igen, Grynet, Pyret och deras föräldrar är hemma hos sig och det är lite tyst och tomt här hemma, jo för Loppan tar igen sig lite och maken sitter och pysslar med sina vykort och då är han inte så högljudd av sig precis.

Det är lördag kväll, det blir snart lite kalvlever och kanske ett litet, litet glas vin - skål på er, mormödrar och alla ni andra!

2 kommentarer :