måndag 8 april 2019

Grönt, det är skönt, det!

Vilken helg det har varit! Klorofyllen har sprutat som champagne över nejden och allt blir grönare, skönare... ljuvligare helt enkelt.


Maken och jag, vi inledde helgen med årets första golfrunda. Och det var precis som det brukar vara, man har inte spelat på länge och har inga förhoppningar alls utan bara tänker att "jag klipper väl till den lille rackaren" på första utslaget och bollen, den susar iväg som vore den på Augusta. "Jamen hoppsan, det gick ju bra" ler man, greppar järntrean och klipper till igen med samma resultat. Sen missar man en putt eller två, men puttar, det kan ju knappas räknas som golf, eller? Och sen börjar man tro att man kan spela golf och då hinner verkligheten ikapp och man inser att nänä, det kan man ju inte egentligen. I år heller. Fast det var skönt!

För att fortsätta på det gröna temat så gick Loppan och jag på promenad i Botan i arla söndagsmorgonen - och då mötte vi små spöken! "Bu!" sa vi till spökena, för att visa att här är det minsann ingen som blev skrämd. Spökena sa ingenting - och det kan ju ha varit så att det inte var spöken, utan en konstinstallation i stället. Jaja. "Tystlåtna figurer det där" såg Loppan ut att tänka.

Men sen fick vi minsann traska hemåt igen, för spöken eller ej, nu var det dags att gå till tåget för att åka till Symässan i Malmö med dottern och Grynet. Grynet var mycket pepp! Det fanns fina knappar och roliga pärlor och gröna tyger och en liten lekstuga, vad mer kan man begära? Dottern hade tagit med banan, ifall man behövde styrka sig lite, men mormor hade ju, på mormödrars vis, nämnt ordet "fika" så den bananen, den fick åka hem igen. Banan, det är ju inte fika. Gröna dammsugare med arraksfyllning, det är fika, så det fick det bli. Gröna kakor - jamen det är ju klart man ska ha såna.


Inte kan man åka på symässa utan att handla... så jag köpte lite fler ChiaoGoo stickor. De är mina favoritstickor och eftersom Loppan för något år sedan i ungdomligt övermod gnagde på kabeln behövde jag komplettera. De har dock (utmärkta sådana vill jag framhålla) röda kablar, så de fick inte vara med på bild i detta gröna inlägg.

Däremot blev det grönt tyg. Och glada strumpgarner på grönt tema. Det blir nog inte strumpor till maken det. Och ett schalmönster med ett - surprise! - blågrönt merinogarn till.

Nu sitter jag här och ska väl snart ta och nysta det där merinogarnet. På mig har jag det första paret strumpor jag stickade de där vintermånaderna 2012 jag och syrran satt på sjukhuset hos pappa innan han dog. Inte anade jag då mängden av strumpor som jag skulle producera. Men så är det, jag har blivit strumpstickare, för det går ju åt och de slits så småningom. Jag tycker om att sticka saker som används, vad är det annars för vits?
För övrigt har jag precis varit och köpt lakritsglass, jo för jag drabbades av halsont igår kväll. Som den moderna människa jag är så googlade jag och fick följande råd: a) drick varmt te med honung, b) vila samt c) ät glass. Vem är jag att skåda givna råd i munnen, står det "'ät glass", ja då äter jag glass. Det stod inget om stickning, men det blir det ändå, för jag är övertygad om stickningens helande egenskaper. Dock blir det inget stickcafé idag, utan det får bli solostickning i Loppans sällskap och det går ju faktiskt utmärkt det med!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.